Διυλιστήριο: Πλειοψηφία οι Γερμανοί σε θέσεις-κλειδιά στην Κομισιόν

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Πλειοψηφία οι Γερμανοί σε θέσεις-κλειδιά στην Κομισιόν

Περισσότερες θέσεις-κλειδιά κατέχουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι Γερμανοί σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε., όπως αναφέρει σχετική έκθεση.

Γερμανοί υπήκοοι κατέχουν 1.382 υψηλόβαθμες θέσεις στην Επιτροπή, ποσοστό 10,2%, και είναι «η μεγαλύτερη ομάδα μπροστά από τη Γαλλία και το Βέλγιο», όπως αναφέρει η «Τέταρτη έκθεση της γερμανικής κυβέρνησης για την παρουσία γερμανικού προσωπικού σε διεθνείς οργανισμούς».

Η γερμανική παρουσία στην Κομισιόν αυξήθηκε κυρίως μετά τον Νοέμβριο του 2014, τόσο σε πολιτικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Εννέα από τους 28 Ευρωπαίους επιτρόπους έχουν αναθέσει τη διεύθυνση του γραφείου τους σε Γερμανούς.

Έχοντας προσωπικό στα γραφεία των επιτρόπων η γερμανική κυβέρνηση διασφαλίζει ότι θα μπορεί να επηρεάζει την ευρωπαϊκή νομοθετική διαδικασία. Μέσω των Γερμανών συμβούλων μπορούν να συντονίζονται εγκαίρως τα εθνικά συμφέροντα μεταξύ του Βερολίνου και των Βρυξελλών. Παράλληλα Γερμανοί αξιωματούχοι συντάσσουν και νομοθετικά κείμενα.

Γερμανοί υπάρχουν σε τέσσερις γενικές γραμματείες και έξι επιτροπές, διαθέτοντας τις περισσότερες θέσεις-κλειδιά στη διοίκηση σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Τα προηγούμενα έτη προήχθησαν εκπρόσωποι από τις χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης: η πλειονότητα των νέων υπαλλήλων στην Κομισιόν κατάγονται από τη Ρουμανία και την Πολωνία. Αντίθετα περιορίστηκε σημαντικά η παρουσία της Βρετανίας, με το ενδιαφέρον των νεαρών Βρετανών για μια καριέρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πλησιάζει το μηδέν. Παρ' όλ' αυτά στους άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η παρουσία των Γερμανών είναι πιο περιορισμένη.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus