Διυλιστήριο: VIDEO - Ο Π.Καμμένος σε σκοπιανό κανάλι υπερασπίζεται την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

VIDEO - Ο Π.Καμμένος σε σκοπιανό κανάλι υπερασπίζεται την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

«Για το όνομα θα πρέπει να μάθετε ότι θα πρέπει να σεβαστείτε την ιστορία της Μακεδονίας» είπε στην ανταποκρίτρια του σκοπιανού «Kanal 5» των Σκοπίων

Κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων εμφανίστηκε, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την τελετή ορκωμοσίας, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Πάνος Καμμένος. Με δηλώσεις στην ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού «Kanal 5» των Σκοπίων στην Αθήνα, ο κ.Καμμένος ζήτησε από τους γείτονες να σεβαστούν την ελληνική ιστορία επισημαίνοντας με νόημα : «Για το όνομα θα πρέπει να μάθετε ότι θα πρέπει να σεβαστείτε την ιστορία της Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι ελληνική». Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Σάνιας Ρίστοβσκα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική άποψη και πως είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, ο υπουργός Άμυνας -φανερά εκνευρισμένος- αρνήθηκε να απαντήσει.

Η θέση του κ.Καμμένου είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του πρωθυπουργού κ.Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επανειλημμένως έχει ταχθεί υπέρ σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Απόλυτα ταυτισμένη με τις θέσεις Καμμένου, είναι και η νέα υφ. Μακεδονίας – Θράκης κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, γνωστή για τις ευαισθησίες τις στο θέμα της διαφοράς με τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας και όχι μόνο.



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus