Διυλιστήριο: «Πρεμιέρα» σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης 2015 -2016

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

«Πρεμιέρα» σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης 2015 -2016

«Πρεμιέρα» σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης 2015 -2016 

Στα 85 - 88 λεπτά το λίτρο αναμένεται σήμερα Πέμπτη η πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης για το 2015 - 2016, εφόσον διατηρηθεί στα περυσινά επίπεδα η φορολογία, ανέφεραν την Τρίτη σε εκδήλωση οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). 

Η πρόταση της ΠΟΠΕΚ είναι να μειωθεί στα 13 λεπτά το λίτρο (από 23 που ήταν πέρυσι) η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης με ταυτόχρονη κατάργηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Στην περίπτωση αυτή, η λιανική τιμή διαμορφώνεται γύρω στα 75 λεπτά το λίτρο. Το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να είναι σημαντικά φθηνότερο από πέρυσι, (οπότε η τιμή εκκίνησης ήταν 1-1,1 ευρώ το λίτρο), καθώς στο μεταξύ υποχώρησαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, αναμένεται, ωστόσο, από το υπουργείο Οικονομικών και η αποσαφήνιση του ύψους της φορολογίας που θα επιβληθεί στο καύσιμο. 

Αν υπολογίσουμε ότι η κατανάλωση πετρελαίου για μια οικογένεια στην Αθήνα είναι γύρω στα 1300 λίτρα τότε το κέρδος από την μείωση της τιμής υπολογίζεται στα 455 ευρώ, ενώ για μια οικογένεια στην Βόρεια Ελλάδα όπου η μέση κατανάλωση υπολογίζεται στα 2000 λίτρα το κέρδος είναι περίπου στα 700 Ευρώ, όσο δηλαδή η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ ενός χρόνου.

Η διοίκηση της ΠΟΠΕΚ επισήμανε τις εκκρεμότητες και τα κενά του θεσμικού πλαισίου που εμποδίζουν τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης και του λαθρεμπορίου καυσίμων.


http://diulistirio.blogspot.gr/




Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus