Διυλιστήριο: Προεκλογική γκάφα Νταβούτογλου- παραδέχθηκε συνεργασία με ISIS

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Προεκλογική γκάφα Νταβούτογλου- παραδέχθηκε συνεργασία με ISIS

Μια παραδοχή του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε προεκλογική ομιλία του έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση στην Τουρκία.

Ο Νταβούτογλου παραδέχθηκε ένα γεγονός, το οποίο σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο είναι ‘ασυγχώρητο σφάλμα’.


«Το ISIS», είπε ο Νταβούτογλου, «δείχνει αχαριστία και μας πρόδωσε», παραδεχόμενος, εκ παραδρομής, τη συνεργασία της Τουρκίας με την τρομοκρατική ομάδα του ‘ισλαμικού κράτους’.


Πολλοί Τούρκοι δημοσιογράφοι έχουν αρχίσει να αναλύουν στα κείμενά τους γιατί ο Νταβούτογλου αποκάλεσε τους τζιχαντιστές αχάριστους.


Πέρα από τη χαρακτηριστική ‘γκάφα’ ο Νταβούτογλου παραδέχθηκε ότι υπήρξε πρόβλημα με τη συνεργασία του τουρκικού κράτους με το ISIS.


Μάλιστα, οι αμφιβολίες για την ειλικρίνεια του κυβερνώντος κόμματος έχουν αυξηθεί μετά την αποκάλυψη ενός ισλαμικού Κέντρου που λειτουργούσε ως επαγγελματική εκπαίδευση και χώρος πρόσληψης τζιχαντιστών, σε περίχωρα της Κωνσταντινούπολης.


Τελευταία, επίσης, αποκαλύφθηκε ότι η Τουρκία προμήθευε με όπλα τους τζιχαντιστές στη Συρία, τα σχετικά δημοσιεύματα λογοκρίθηκαν και απαγορεύτηκαν στον τουρκικό τύπο (αποστολή όπλων της MIT σε τζιχαντιστές στη Συρία).


Επιπλέον, τονίζει το δημοσίευμα, αντί η τουρκική αεροπορία να επιτίθεται κατά των τζιχαντιστών όπως συμφώνησε με τις ΗΠΑ, βομβαρδίζει μόνο τους Κούρδους στις περιοχές τους, όπως γράφει η ‘gazetatema’.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus