Διυλιστήριο: SOS για τις ΜΕΘ: Δεν επιτρέπει ο νόμος, την ανανέωση των συμβάσεων - Με 120 λιγότερες κλίνες πλέον το ΕΣΥ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

SOS για τις ΜΕΘ: Δεν επιτρέπει ο νόμος, την ανανέωση των συμβάσεων - Με 120 λιγότερες κλίνες πλέον το ΕΣΥ

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας και κλείνουν πολλά κρεβάτια ΜΕΘ, αναφέρει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, μετά το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ με το οποίο ενημερώνονται επισήμως οι ενδιαφερόμενοι μέσω της Διοίκησης των νοσοκομείων που υπηρετούν, ότι δεν προβλέπεται καμία διαδικασία ανανέωσης σύμφωνα με τα οριζόμενα εκ του νόμου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πάνω στο θέμα ο Πρόεδρος της ΕΝΕ Δημήτρης Σκουτέλης «Είναι ντροπή σήμερα να παζαρεύουμε την επαναπρόσληψη 170 συμβασιούχων συναδέλφων, την ώρα που πεθαίνουν συνάνθρωποί μας στο δρόμο γιατί δεν υπάρχει μια κενή κλίνη σε ΜΕΘ. Τις επόμενες μέρες το πρόβλημα θα ενταθεί ».

Σύμφωνα με δήλωση του Γενικού Γραμματέα της ΕΝΕ Αριστείδη Δάγλα «Με 120 λιγότερες κλίνες ΜΕΘ θα λειτουργούν τα ελληνικά νοσοκομεία. Η άμεση πρόσληψη νοσηλευτών καθίσταται αναγκαία σήμερα περισσότερο από ποτέ».

Η ΕΝΕ διεκδικεί από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ενσκήψει πάνω από το συγκεκριμένο θέμα και να προβεί σε άμεσες ενέργειες. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα που ζητάει άμεσα την επίλυσή του.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus