Διυλιστήριο: Ρήγμα στις σχέσεις Ανεξάρτητων Ελλήνων - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Φίλη - Μπλέκει και με την Δικαιοσύνη ;

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ρήγμα στις σχέσεις Ανεξάρτητων Ελλήνων - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Φίλη - Μπλέκει και με την Δικαιοσύνη ;



Δεν υιοθετούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων, όπως αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Θεωρούμε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να εκμηδενίσουμε τον σχεδιασμένο τραγικό ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι θυσιάστηκαν με βίαιο τρόπο», αναφέρεται ακόμη στη δήλωση.

Σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη, «η ιστορία του Πόντου ήταν και θα παραμείνει αδιαμφισβήτητα αληθινή».

Μπλεξίματα με την Δικαιοσύνη 


Μπλεξίματα με την Δικαιοσύνη ενδέχεται να επιφέρει στον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη η χθεσινοβραδινή άρνηση στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο STAR της Γενοκτονίας των Ποντίων, η οποία αναγνωρίστηκε επισήμως από τη Βουλή των Ελλήνων το 1994 καθώς με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο που ψηφίστηκε πέρσι τον Σεπτέμβριο προβλέπεται σειρά κυρώσεων μεταξύ των οποίων ακόμα και η φυλάκιση. 

Συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του Ν.4285 προβλέπεται πως: «Όποιος µε πρόθεση, δηµόσια, προφορικά ή δια του τύπου, µέσω του διαδικτύου ή µε οποιοδήποτε άλλο µέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέµου, εγκληµάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώµατος και των εγκληµάτων του ναζισµού που έχουν αναγνωριστεί µε αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά οµάδας προσώπων ή µέλους της που προσδιορίζεται µε βάση τη φυλή, το χρώµα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισµό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, όταν η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που µπορεί να υποκινήσει βία ή µίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά µίας τέτοιας οµάδας ή µέλους της, τιµωρείται µε τις ποινές της παραγράφου 1 του προηγούµενου άρθρου». Σύμφωνα μάλιστα με το άρθρο 1 οι ποινές που προβλέπονται είναι φυλάκιση τριών µηνών έως τριών ετών και χρηµατική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 – 20.000) ευρώ.

Στον ίδιο νόμο υπάρχει μάλιστα πρόβλεψη και για την περίπτωση που η πράξη τελεστεί από δημόσιο λειτουργό κατά την άσκηση των καθηκόντων του και τις ποινές εκεί να είναι ελαφρώς αυστηρότερες με πρόβλεψη για φυλάκιση έξι µηνών έως τριών ετών και χρηµατική ποινή δέκα χιλιάδων έως εικοσι πέντε χιλιάδων (10.000 – 25.000) ευρώ.

Μοναδικό επιχείρημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο κ. Φίλης είναι το δεύτερο σκέλος το επίμαχου άρθρου το οποίο φαίνεται να λειτουργεί συνδυαστικά με το πρώτο και να υποστηρίξει ότι η συμπεριφορά του δεν στρέφεται κατά καμίας ομάδας προσώπων, αντιθέτως παρά το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία παραδέχεται ότι υπήρξε εθνοκάθαρση.




http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus