Διυλιστήριο: Το μεγάλο… φαγοπότι του Μαρτίνη εις… υγείαν του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Το μεγάλο… φαγοπότι του Μαρτίνη εις… υγείαν του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ… ΦΩΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ 2009 - ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ… ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ… ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ

Τα έργα και τις ημέρες του Ανδρέα Μαρτίνη στην ηγεσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δεν πρόκειται ποτέ να τα ξεχάσουν, όσοι βίωσαν μαζί με τον επί δεκαετίες πρόεδρο του Σωματείου τις δόξες και τα… μεγαλεία, αλλά κυρίως αυτοί που έμειναν πίσω και προσπαθούν σήμερα, πάνω σε κυριολεκτικά «καμένη γη» να διατηρήσουν όρθιο το «οικοδόμημα» που έχει βρεθεί με ένα φέσι, που σύμφωνα με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις, αγγίζει τα 45.000.000 ευρώ.

Το Newsbomb.gr έχει στη διάθεσή του όλους τους φακέλους, όμοιους με εκείνους που έχουν σταθεί εδώ και μήνες στις εισαγγελικές αρχές για την καταπολέμηση της διαφθοράς και όπως έχουμε προαναγγείλει, θα τα φέρουμε όλα στο φως της δημοσιότητας για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για όσα συνέβαινα στο… «Ίδρυμα Μαρτίνη», όπως το αποκαλούσαν οι «σύντροφοι» του πρώην προέδρου του Σωματείου. Και να καταλάβουν, αυτοί που νομοθετούσαν για να παρέχουν προστασία στις διοικήσεις του Μαρτίνη, τι ακριβώς… προστάτευσαν και τι ζημία έχουν προκαλέσει στο ελληνικό δημόσιο, αλλά και στους εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες ευεργέτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στις 17 Μαΐου 2013 παραδόθηκε στη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η Έκθεση Ελέγχου οικονομικής διαχείρισης του έτους 2009, την οποία υπογράφει η τότε προϊσταμένη της ομάδας ελέγχου, Εβελίνα Στοϊκόβα.

Όσα έχουν καταγραφεί σε αυτή την έκθεση, αποτελούν ήδη αντικείμενο διερεύνησης από την Εισαγγελέα καταπολέμησης της διαφθοράς, την κυρία Ελένη Ράικου.

Σήμερα, το Newsbomb.gr παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέας Μαρτίνης, αντιλαμβανόταν τη σωστή διαχείριση των οικονομικών του Σωματείου.

Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο: «Δαπάνες Οδοιπορικών Εξόδων, Γεύματα – Εθιμοτυπικά Δώρα», η πρόκληση από πλευράς της ηγετικής διοικητικής ομάδας του Σωματείου είναι άνευ προηγουμένου…

Διαβάστε τι καταγράφεται επακριβώς στην έκθεση των ελεγκτών που διενέργησαν τον οικονομικό έλεγχο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

«Σημαντικό κόστος οδοιπορικών εξόδων εντέλλεται για μετακινήσεις της Τομεάρχη Εθελοντισμού κ. Β. Πατουλίδου, κατόπιν σχετικών εγκριτικών αποφάσεων και για μετακινήσεις του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. όπου στην περίπτωση του τελευταίου οι δαπάνες κρίνονται άνω του προσήκοντος μέτρου σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως…

- Χ.Ε. 953/3-9-09, με το οποίο εντέλλεται δαπάνη 10.000 ευρώ, για μετάβαση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενου από τον οδηγό και τον Τομεάρχη Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, εκ του οποίου:

1) 500 ευρώ έχουν δαπανηθεί χωρίς την προσκόμιση παραστατικών με την αιτιολογία αγορά εφημερίδων, parking και φιλοδωρήματα.

2) 316,5 ευρώ φιλοδώρημα στην ταβέρνα «ΜΑΪΑΜΗ ΓΕΥΣΗ CAFE» επί λογαριασμού συνολικού ποσού 683,95 ευρώ.

3) 366 ευρώ φιλοδώρημα στο κατάστημα εστίασης ΙΝΤERN- ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΕΑΕ CEFE, επί συνολικού λογαριασμού 934 ευρώ, με εντολή Προέδρου.

Επίσης, έξοδα παραμονής και διανυκτέρευσης δύο ημερών, ποστού 4.799,88 ευρώ, δαπάνη για γεύμα 133 ατόμων ποσού 3.586 ευρώ στην ταβέρνα ΧΑΝΙ με φιλοδώρημα αξία 914 ευρώ, οι οποίες εντέλλονται με το ΧΕ 1015/15-9-09 συσχετιζόμενο με το φύλλο εκκαθάρισης 615/09, δαπάνες για γεύματα στην ψαροταβέρνα «ΜΑΪΑΜΙ ΓΕΥΣΗ ΕΠΕ» ποσού 456,10 με φιλοδώρημα 243,90 ευρώ, στο εστιατόριο ΣΤΑΥΡΟΥ ποσού 470 ευρώ με φιλοδώρημα 230 ευρώ και ELECTRA ποσού 2.658 ευρώ με φιλοδώρημα 342 ευρώ.

Επιπλέον, στη περίπτωση της μετακίνησης εκτός έδρας του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., του οδηγού κ. Παντελάκη και του Τομεάρχη Σαμαρειτών κ. Ορφανού, τα τιμολόγια του ξενοδοχείου Macedonia Palace αναφέρουν 6 δωμάτια προς κράτηση.

Οι δαπάνες για φιλοδωρήματα δεν προβλέπονται από διάταξη νόμου και συνιστούν μη νόμιμη επιβάρυνση εξόδων» σημειώνεται στην έκθεση του οικονομικού ελέγχου του έτους 2009, πλην όμως τα ευρήματα για τα… πεπραγμένα στις εξόδους ή τις… αποστολές του Ανδρέα Μαρτίνη και των συνεργατών του, δεν σταματούν εδώ…

Είναι χαρακτηριστικό πώς τα ταξίδια του κ. Μαρτίνη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνταν κρατήσεις δωματίων με δαπάνη ανά διανυκτέρευση στα 540 ευρώ, ενώ για ένα τριήμερο στην Αράχοβα από τις 18 έως τις 20 Δεκεμβρίου του 2009, προφανώς για… αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δαπανήθηκε ποσό 1.930 ευρώ, μεταξύ των οποίων έχει καταγραφεί και φιλοδώρημα 270 ευρώ, με εντολή προέδρου σε ταβέρνα που φιλοξένησε γεύμα 20 ατόμων, χωρίς τεκμηρίωση του σχετικού σκοπού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο πόρισμα: «Κατά την εκτίμηση του ελέγχου η ημερήσια αποζημίωση για μετακίνηση εκτός έδρας, υπαλλήλων και μελών της διοίκησης του Ε.Ε.Σ. είναι ιδιαίτερα υψηλή, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται σημαντικά οι δαπάνες του Σωματείου, προτείνοντας μάλιστα και την αναθεώρησή τους, ενόψει της επικρατούσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και της απώλειας εσόδων του φορέα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στα αποτελέσματα του ελέγχου έχει γίνει καταγραφή και των… εθιμοτυπικών δώρων και των αγορών από το γραφείο του Προέδρου, τα οποία δεν εμπίπτουν στους σκοπούς του νομικού προσώπου (Ε.Ε.Σ.), ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι εμπίπτουν στα λειτουργικά έξοδά του.

Ανάμεσα στα δώρα αυτά, αγορά κοσμήματος από την εταιρεία Follie – Follie ποσού 90 ευρώ, η αποστολή σε ιδιώτη χριστουγεννιάτικου κασπώ από την εταιρεία FlorHellas, ποσού 109 ευρώ, η αγορά δώρων από την εταιρεία Cellier ποσού 467,38 και 126,43 ευρώ, η αγορά λουλουδιών από την εταιρεία Fleria ABEE, 360,05 ευρώ, αλλά και μικρογεύματα σε εκδήλωση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, ποσού 1.090 ευρώ, χωρίς υπηρεσιακό σημείωμα και αιτιολόγηση συναφούς σκοπού, για το οποίο ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση.

Οι αποκαλύψεις του Newsbomb.gr δεν σταματούν εδώ…

Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε τα πάντα για τους ανθρώπους που έχοντας ως «ασπίδα» πάνω τους τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν μια απίστευτη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Θα ακολουθήσει η καταγραφή των αποτελεσμάτων του πορίσματος του Ελέγχου που πραγματοποίησε στα οικονομικά του Σωματείου η Pricewaterhouse Coopers, για την εκμετάλλευση των εσόδων από τα κληροδοτήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Έσοδα που άλλους σκοπούς έπρεπε να εξυπηρετούν, σύμφωνα και με τις επιθυμίες των δωρητών και αλλού κατέληγαν…

Και όμως…

Ο Ανδρέας Μαρτίνης και οι συνεργάτες του, όχι μόνο δεν πτοούνται, αλλά κινούν τα νήματα εδώ και μήνες, με στόχο να περάσει ξανά στα χέρια τους η διοίκηση του Σωματείου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλήθεια, τι γνωρίζει για όλες αυτές τις περιπτώσεις και τους φακέλους γεμάτους «ευρήματα» που έχουν κατατεθεί στους εισαγγελείς καταπολέμησης της διαφθοράς;


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus