Διυλιστήριο: VIDEO - Τσίπρας: Ανόητος και επικίνδυνος ο Σόιμπλε

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

VIDEO - Τσίπρας: Ανόητος και επικίνδυνος ο Σόιμπλε



Με σφοδρή επίθεση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και χωρίς να τον κατονομάσει έκλεισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Χωρίς ιδιαίτερες περιστροφές ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ανόητους και επικίνδυνους όσους το καλοκαίρι είχαν φτιάξει σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και όσους ουσιαστικά το υπηρετούν μέχρι και σήμερα. «Σήμερα, με την προσφυγική κρίση, αποδεικνύεται πόσο ανόητοι ήταν όσοι έκαναν σχέδια περί Grexit» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Όσοι επιμένουν σε σχέδια Grexit δεν είναι μόνο ανόητοι αλλά και επικίνδυνοι», επεσήμανε. Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι το σχέδιο για την έξοδο της χώρας από το ευρώ, έστω και προσωρινά, είχε συντάξει ο Β. Σόιμπλε...

Ταυτόχρονα έστειλε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε παράλογες απαιτήσεις για την άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας ζητώντας από την ΕΕ να δείξει την ίδια αλληλεγγύη που δείχνει η Ελλάδα προς τους πρόσφυγες.

Τα αιτήματά σας είναι δίκαια, τα συζητώ με τον Επίτροπο Μοσκοβισί και άλλους συνομιλητές μου, απάντησε ο Μάρτιν Σουλτς, ωστόσο ζήτησε να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα.

Την ίδια στιγμή που εμείς κάνουμε το καθήκον μας, δεχόμαστε πιέσεις και παράλογες απαιτήσεις για να άρουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Οι απαιτήσεις αυτές είναι απαράδεκτες και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως η Ελλάδα θα διεκδικήσει την ίδια αλληλλεγγύη που δείχνει η ίδια για το προσφυγικό.

«Πρέπει να δούμε ζητήματα που εμπίπτουν και σε ένα σκέλος ηθικής. Τη στιγμή που οι νησιώτες ανοίγουν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι στην Ελλάδα δοκιμάζεται αυτές τις μέρες το πρόσωπο της Ευρώπης και πως η χώρα μας έχει αναλάβει ευθύνες που ξεπερνούν τις δυνατότητές της. «Είμαστε χώρα εμπροσθοφυλακής στις προσφυγικές ροές αλλα και μια χώρα που έχει να αντιμετωπίσει μια οικονομική κρίση που έχει δημιουργήσει συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης στο εσωτερικό της», ανέφερε.

«Σηκώνουμε το βάρος αυτής της κρίσης, αλλά ταυτόχρονα έχουμε την περηφάνια με τη στάση των πολιτών μας να συνεισφέρουμε και σε αυτό που ονομάζω διάσωση του ανθρωπιστικού προσώπου της Ευρώπης», είπε, ενώ επανέλαβε την ανάγκη να αναζητηθούν κοινές ευρωπαϊκές λύσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, που, όπως τόνισε, είναι κοινό πρόβλημα.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus