Διυλιστήριο: Δικαστικό πραξικόπημα κατήγγειλε ο Παπαγγελόπουλος

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Δικαστικό πραξικόπημα κατήγγειλε ο Παπαγγελόπουλος

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες από τα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής, στις 27 Νοεμβρίου 2015.

Τέλος στην ασυλία όσων εγκρίνουν και χορηγούν δάνεια σε πολιτικά κόμματα, βάζει η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καταγγέλλει «δικαστικό πραξικόπημα».

«Δικαστικό πραξικόπημα» κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προειδοποιώντας –σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους- πως την επόμενη φορά θα κατονομάσει και τους πραξικοπηματίες.

«Η σημερινή κυβέρνηση ούτε τροπολογίες σαν αυτή που συζητήθηκε σήμερα (σ.σ. τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ που ψηφίσθηκε τον Απρίλιο του 2013 και παρείχε το ακαταδίωκτο σε πρόσωπα για δάνεια που έδωσαν), ούτε δικαστικά πραξικοπήματα θα ανεχθεί», διεμήνυσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σε συνεννόηση –όπως είπε- με τον υπουργό Δικαιοσύνης προωθείται η κατάργηση της ρύθμισης αυτής, η οποία δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ. Προειδοποίησε, μάλιστα, τις τράπεζες να επιδιώξουν την είσπραξη των απαιτήσεων από τα δάνεια αυτά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο να διατρέξουν τον κίνδυνο να διωχθούν για απιστία.

Στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Ηλία Κασιδιάρη, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ακόμη πως, από τις 247 υποθέσεις που παρέλαβε από τον Παναγιώτη Νικολούδη, έχουν σταλεί στον εισαγγελέα 21 υποθέσεις. Για άλλες 12 υποθέσεις έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος κι οδεύουν προς τον εισαγγελέα, ενώ σε διαδικασία ελέγχου βρίσκονται 85 υποθέσεις.

Προανήγγειλε, ακόμη, σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων για την πάταξη της διαφθοράς, λέγοντας πως είναι έτοιμες προς κατάθεση στη Βουλή ρυθμίσεις για το πόθεν έσχες, τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος κ.α.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus