Διυλιστήριο: Τελικό «Όχι» στην τεκνοθεσία ομοφύλων

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Τελικό «Όχι» στην τεκνοθεσία ομοφύλων



«Το νομοσχέδιο (ν/σ) για το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορά την τεκνοθεσία. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Πολιτεία εκφράστηκε και την αποδοκιμάζει. Είναι ένα θέμα που εξετάζουμε, όπως και αυτό που αφορά την ταυτότητα του φύλλου, και θα έρθουν τάχιστα στη Βουλή, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η εξέτασή τους».

Αυτό δήλωσε χτες Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα δε θα περιληφτεί στο τελικό κείμενο του τωρινού ν/σ, όπως αυτό θα έρθει (σύντομα) στη Βουλή.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι ομόφυλων ζευγαριών, μιλώντας νωρίτερα, είχαν ζητήσει από την Πολιτεία να κάνει το επόμενο βήμα, ώστε τελικά να θεσπιστεί και η δική τους τεκνοθεσία, για λόγους ισονομίας.

Ως γνωστό, τα θέμα δίχασε τα κόμματα, σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και στο εσωτερικό τους.

Η νομοτεχνική επεξεργασία του ν/σ στην επιτροπή συνεχίζεται σήμερα, καθώς τα άρθρα του ρυθμίζουν, δευτερευόντως, και πολλά άλλα άρθρα. Έχουν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους συνδικαλιστικοί φορείς.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus