Διυλιστήριο: Ανάσα στην οικονομία: Αυξήθηκαν κατά 20% τα έσοδα τον Απρίλιο

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ανάσα στην οικονομία: Αυξήθηκαν κατά 20% τα έσοδα τον Απρίλιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, έως τις 30 Απριλίου εισπράχθηκαν 110 εκατομμύρια ευρώ

Η αύξηση των φορολογικών εσόδων σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά των καταθέσεων των φορέων του δημοσίου στην τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να μπορεί να τα δανείζεται με έκδοση ρέπος το δημόσιο, αποτέλεσε τους δυο βασικούς παράγοντες κάλυψης των ταμειακών αναγκών του δημοσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, έως τις 30 Απριλίου εισπράχθηκαν 110 εκατομμύρια ευρώ.

Η αύξηση στις εισπράξεις έχει προέλθει κατά κύριο λόγο από τη ρύθμιση των 100 δόσεων και ειδικά της επιλογής για προκαταβολή των οφειλών με ισόποση διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων.

Τα φορολογικά έσοδα του Απριλίου αυξήθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο το 20% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2014.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η “τρύπα” στα έσοδα του προϋπολογισμού που ήταν περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του Μαρτίου να περιοριστεί κάτω από τα 100 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του Απριλίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/



Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus