Διυλιστήριο: Die Linke: «Υπάρχει διαφορά αν διαπραγματεύεται με τους θεσμούς ένα αριστερό κόμμα»

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Die Linke: «Υπάρχει διαφορά αν διαπραγματεύεται με τους θεσμούς ένα αριστερό κόμμα»

«Η ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα κατάφερε να έχει συγκεκριμένες επιτυχίες στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και να αποτρέψει βάναυσα κοινωνικά μέτρα», υποστηρίζει η Κάτια Κίπινγκ, συμπρόεδρος του Die Linke.

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η κ. Κίπινγκ επισημαίνει πως «υπάρχει σαφώς διαφορά στο αν ένα αριστερό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις διαπραγματεύεται με τους θεσμούς της Ε.Ε.».

Σύμφωνα με την συμπρόεδρο της γερμανικής Αριστεράς, «αν και η ελληνική πλευρά βρέθηκε στη θέση του εκβιαζομένου, κατάφερε να κατακτήσει στις διαπραγματεύσεις αρκετά… Κατάφερε λ.χ. να είναι απόλυτη προτεραιότητα η άμεση υποστήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων, ώστε να ανακουφιστούν από τις νέες συνέπειες της νέας οικονομικής ύφεσης».

Η κ. Κίπινγκ παραδέχεται πάντως ότι «το προκείμενο μνημόνιο αντανακλά στις βασικές του κατευθύνσεις το πνεύμα της αυστηρής λιτότητας, δηλαδή της “καταστροφικής πολιτικής περικοπών”».

«Έστω και αν αυτά τα σημεία δεν αλλάζουν το βασικό χαρακτήρα του κειμένου της συμφωνίας αποδεικνύουν εντούτοις ότι για τον χειμαζόμενο πληθυσμό είναι καλύτερα να διαπραγματεύονται με τους εκβιαστικούς θεσμούς της Ε.Ε. δυνάμεις κοινωνικά προσανατολισμένες όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει στη συνέντευξή της.

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, η κ. Κίπινγκ τονίζει πως «απολαμβάνει της αμέριστης εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και διαθέτει μια τόσο μεγάλη υποστήριξη όσο πιθανόν κανένας άλλος πρωθυπουργός στην Ευρωζώνη».

Τονίζει δε ότι το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υπέβαλε την παραίτησή του και προκήρυξε νέες εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου, «αποδεικνύει πόσο μεγάλη είναι η ανάμειξη των δανειστών στην εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, διότι υπό τους εκβιαστικές όρους των θεσμών ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην κυβερνητική εντολή που έλαβε». Επομένως, σημειώνει η κ. Κίπινγκ, η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα είναι ένα «λογικό βήμα».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus