Διυλιστήριο: Μοσκοβισί: Αν έχετε αποτελέσματα κατά της φοροδιαφυγής, μπορείτε να μειώσετε τη φορολογία των μισθωτών

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Μοσκοβισί: Αν έχετε αποτελέσματα κατά της φοροδιαφυγής, μπορείτε να μειώσετε τη φορολογία των μισθωτών



Ο Αρμόδιος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, με απάντησή του σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του φορολογικού βάρους για τους εργαζόμενους, στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση πετύχει απτά αποτελέσματα στον τομέα της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μοσκοβισί υπογραμμίζει πως «η μεταρρύθμιση των φορολογικών συστημάτων αποτελεί εθνική ευθύνη», ενώ συνεχίζει τονίζοντας πως «τα περιθώρια για τη μείωση των φόρων επί του εισοδήματος από την εργασία θα αυξηθούν, καθώς οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας θα αρχίσουν να παράγουν απτά αποτελέσματα».

Τέλος η Κομισιόν, διαμέσου του Επιτρόπου της, «εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στη δίκαιη κατανομή της φορολογικής επιβάρυνσης».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε θέσει με ερώτησή του προς την Κομισιόν το ζήτημα της μείωσης της φορολογίας των μισθωτών, καθώς και την ανάγκη για ένα «δίκαιο, αποτελεσματικό και σύγχρονο φορολογικό σύστημα που θα επιβαρύνει περισσότερο τα μεγαλύτερα εισοδήματα, τον συσσωρευμένο πλούτο και τα παραγόμενα κέρδη, καταπολεμώντας ταυτόχρονα τη νόμιμη και παράνομη φοροδιαφυγή».

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής είχε ρωτήσει την Κομισιόν αν, μεταξύ άλλων, «σκοπεύει να στηρίξει τις προσπάθειες της Ελλάδας για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των εργαζομένων», ενώ παράλληλα ζήτησε πληροφορίες για τις «προτάσεις της αναφορικά με τις απαραίτητες αλλαγές στο ελληνικό φορολογικό σύστημα, με στόχο τον δίκαιο επιμερισμό των φορολογικών βαρών».

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus