Διυλιστήριο: VIDEO - Entranet: Από τη Θεσσαλονίκη στη Νέα Υόρκη

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

VIDEO - Entranet: Από τη Θεσσαλονίκη στη Νέα Υόρκη

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κάνοντας αίτηση για την εισαγωγή της στην Παράλληλη Αγορά του Αμερικανικού Χρηματιστηρίου η εταιρεία ENTRANET από τη Θεσσαλονίκη αποδεικνύει ότι οι καινοτόμες ιδέες δεν γνωρίζουν από σύνορα.

Μία ομάδα νέων επιχειρηματιών - υπό τον μηχανικό Λευτέρη Παπαγεωργίου - βρίσκονται πίσω από την εταιρεία, η οποία έχει αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις για τις καινοτόμες ιδέες που λανσάρει στην αγορά και απευθύνονται κυρίως σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πριν από δύο χρόνια η ENTRANET έβγαλε στην αγορά το καινοτόμο σύστημα talk2lift, το πρώτο σύστημα φωνητικού ελέγχου ανελκυστήρα, που επιτρέπει σε άτομα με περιορισμένη όραση ή που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, να χρησιμοποιήσουν το ασανσέρ με εντελώς καινούργιο τρόπο. Για τις ιδέες της, η ENTRANET έχει λάβει τη διάκριση “National Champion” στην κατηγορία της Καινοτομίας από τα European Business Awards και την υψηλότερη βαθμολογία στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ‘’Wider – η έξυπνη κατοικία του μέλλοντος για τους ηλικιωμένους’’.

Μετά από το έξυπνο σύστημα για ανελκυστήρες talk2lift, η καινοτόμα εταιρεία της Θεσσαλονίκης τώρα φέρνει στην αγορά το μπαστούνι που... μιλάει και το σύστημα για έξυπνα σπίτια Housemate.

Τo νέο της προϊόν είναι ένα σύστημα για έξυπνα σπίτια Housemate, με το οποίο ο χρήστης θα μπορεί να ελέγξει διάφορες λειτουργίες της κατοικίας του αλλά ακόμη και να ζητήσει να ακούσει τα τελευταία νέα από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Το επόμενο βήμα θα είναι το Housemate+, που θα καταγράφει βιομετρικές παραμέτρους των κατοίκων και θα μπορεί ακόμη και να καλέσει βοήθεια, αν διαπιστώσει ότι κάποιος από αυτούς δεν αισθάνεται καλά ή έχει πέσει στο πάτωμα!

Παράλληλα, σε περίπου 2,5 χρόνια εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο να βγει στην αγορά το my cane, ένα μπαστούνι για άτομα με προβλήματα όρασης, ικανό να ...συνδιαλέγεται. Για παράδειγμα, όταν ο χρήστης αναζητά φαρμακείο, θα μπορεί να λέει «πήγαινέ με στο φαρμακείο!» και το μπαστούνι θα τον καθοδηγεί στο πλησιέστερο!

Μιλώντας με τον Λ. Παπαγεωργίου για τις προοπτικές που έχουν οι νέες ιδέες στη χώρα μας, ανέφερε ότι «Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σειρά από σημαντικά προσκόμματα, όπως είναι: η έλλειψη χρηματοδότησης, το απαρχαιωμένο σύστημα και η γραφειοκρατία και η ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας». Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ η εταιρεία έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο το μάρκετινγκ και οι πωλήσεις γίνονται από την Αμερική.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus