Διυλιστήριο: Ουδείς στο απυρόβλητο! Πειθαρχική δίωξη στον αεροπαγίτη Νίκο Λεοντή

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ουδείς στο απυρόβλητο! Πειθαρχική δίωξη στον αεροπαγίτη Νίκο Λεοντή

Στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», κατέληξε ο έλεγχος που διεξαγόταν τους τελευταίους μήνες, σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας, σε βάρος του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Νικόλαου Λεοντή. Η πειθαρχική έρευνα σε βάρος του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, ο οποίος έχει και τον διπλό ρόλο του ελεγκτή αλλά και του ελεγχομένου, καθώς έχει και τη θέση του προϊσταμένου της επιθεώρησης των δικαστηρίων και των δικαστών, σύμφωνα με τις πληροφορίες, καταλήγει στο ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για τη δίωξη του δικαστικού λειτουργού. Σημειώνεται ότι η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς ο κ. Λεοντής χειρίζεται «καυτές» υποθέσεις πειθαρχικών ελέγχων συναδέλφων του.

Συγκεκριμένα, ο αρεοπαγίτης φέρεται ότι κατηγορείται ότι προήδρευε, επί χρόνια, του δευτεροβάθμιου αθλητικού δικαστηρίου, παρότι ο νόμος προβλέπει ότι σε αυτή τη θέση μπορεί να βρίσκεται μόνο δικαστής με τον βαθμό του προέδρου Εφετών. Ο κ. Λεοντής, μάλιστα, παρότι, κατά πληροφορίες, γνώριζε αυτό το γεγονός, προχωρούσε στη συνεχή ανανέωση των συμβάσεών του με την ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να αποτελεί τον μοναδικό τακτικό δικαστή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Η υπόθεση του κ. Λεοντή έχει ανατεθεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο κ. Λεοντής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ομιλεί τη γερμανική γλώσσα. Διορίστηκε στο δικαστικό σώμα, στη θέση του παρέδρου του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 29 Απριλίου 1975 και, εν συνεχεία, έγινε πρωτοδίκης Χαλκιδικής στις 15 Οκτωβρίου 1997. Στον βαθμό του προέδρου Πρωτοδικών προήχθη στις 23 Νοεμβρίου 1990, ενώ στον βαθμό του εφέτη την 1η Σεπτεμβρίου 1994, στον βαθμό του προέδρου Εφετών στις 16 Αυγούστου 2005 και στον βαθμό του αρεοπαγίτη στις 27 Ιουλίου 2007. Στον βαθμό του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου προήχθη το καλοκαίρι του 2013 και από τότε παραμένει σε αυτή τη θέση.

Πηγή Δημοκρατία

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus