Διυλιστήριο: Ενόχληση στις ΗΠΑ από τις δηλώσεις Καμμένου για το πετρέλαιο του ISIS και τους Τούρκους

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ενόχληση στις ΗΠΑ από τις δηλώσεις Καμμένου για το πετρέλαιο του ISIS και τους Τούρκους

Η Ουάσιγκτον υπερασπίζεται την πλευρά της Τουρκίας

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Ισραηλινού ομολόγου του για την Τουρκία και τις σχέσεις της με το ISIS.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ εξέφρασε την διαφωνία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Ισραηλινού ομολόγου του Μοσέ Γιαλόν που ανέφεραν πως η Τουρκία συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος στο λαθρεμπόριο πετρελαίου.

«Διαφωνούμε με αυτή την εκτίμηση», δήλωσε ο Τόνερ κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Δεν έχουμε δει καμιά ροπή για αυτό, καμιά ένδειξη για αυτό», ανέφερε ο Τόνερ.

Ο Τόνερ επισήμανε ότι η Ουάσιγκτον εκτιμά πως μια τέτοια εμπλοκή δεν θα είχε νόημα οικονομικά, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για το ότι «υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Τουρκικής κυβέρνησης», συνεργάζονται με το Ισλαμικό Κράτος στο λαθρεμπόριο πετρελαίου στο οποίο επιδίδεται.

Όσον αφορά την Τουρκία, ο Μοσέ Γιαλόν τόνισε ότι οι μαχητές του ISIS για χρόνια έπαιρναν «τουρκικά χρήματα». «Εξαρτάται από την Τουρκία, την τουρκική κυβέρνηση, την τουρκική ηγεσία εάν θέλουν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με όσους πολεμούν την τρομοκρατία. Δεν είναι έτσι μέχρι στιγμής» πρόσθεσε δηλώνοντας ότι «το Ισλαμικό Κράτος καλοδέχεται τα τουρκικά χρήματα για πετρέλαιο εδώ και πολύ, πολύ καιρό». «Ελπίζω ότι αυτό κάποια στιγμή θα τελειώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος κάλεσε την Τουρκία «να αποκτήσει καλές προθέσεις και να έρθει κοντά μας για τον κοινό σχεδιασμό της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας». Μάλιστα δήλωσε ότι «το περισσότερο πετρέλαιο που διακινείται από την Daesh, από τους τρομοκράτες, διακινείται μέσω Τουρκίας χρηματοδοτώντας την τρομοκρατία». «Θα ήταν ευχής έργο η Τουρκία να αποφάσιζε να άλλαζε τη στάση της, να μην συνεργάζεται με την τρομοκρατία» πρόσθεσε.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus