Διυλιστήριο: Οι διακινητές «πολύ ευέλικτοι» για το ΝΑΤΟ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Οι διακινητές «πολύ ευέλικτοι» για το ΝΑΤΟ

Ο γερμανός διοικητής της αποστολής του ΝΑΤΟ που ξεκίνησε την παρουσία της στο Αιγαίο στα πλαίσιο της αντιμετώπισης του προσφυγικού αναφέρει πως οι διακινητές έχουν αποδειχθεί «πολύ ευέλικτοι» και αλλάζουν διαδρομές όταν είναι παρόντα μέσα του ναυτικού.



Ο ναύαρχος ανέφερε πως για αυτό τον λόγο ευελπιστεί σε επέκταση της θαλάσσιας περιοχής στην οποία είναι παρίστανται οι δυνάμεις.

Μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο ναύαρχος Γιοργκ Κλάιν ανέφερε ότι «όταν είμαστε εκεί, υπάρχουν αποτελέσματα, όμως οι διακινητές είναι πολύ ευέλικτοι και μετατοπίζουν το "κέντρο βάρος" των δραστηριοτήτων τους».

Κατά τον ίδιο, η παρουσία μόνο σε περιορισμένες παράκτιες περιοχές δεν επαρκεί: «Αν αποκλείσουμε τη Λέσβο, τότε είναι αναμενόμενο τα προσφυγικά σκάφη να αναζητήσουν άλλες διαδρομές», είπε.

«Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο και αυτό σχεδιάζεται, να επεκτείνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ σε περισσότερες παράκτιες περιοχές» είπε.


Καμία μείωση αφίξεων
Μέχρι στιγμής, από την έναρξή της την περασμένη εβδομάδα, η ΝΑΤΟϊκή αποστολή δρα μόνο στα ύδατα μεταξύ Λέσβου και των απέναντι τουρκικών ακτών -ακόμη και σε αυτήν όμως την περιοχή δεν έχει καταγραφεί μείωση αφίξεων.

Ο Κλάιν υποστήριξε πάντως πως από αυτό δεν πρέπει να αντληθούν γρήγορα συμπεράσματα, λέγοντας πως η κίνηση των λέμβων εξαρτάται και από άλλους παράγοντες όπως τους διαδικανισμούς των διακινητών ή τις καιρικές συνθήκες.

Όσον αφορά δε τη συνεργασία με το ελληνικό Λιμενικό και την τουρκική ακτοφυλακή, την χαρακτήρισε «εξαιρετική».

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus