Διυλιστήριο: Φεύγει ο ρωσικός στρατός από τη Συρία

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Φεύγει ο ρωσικός στρατός από τη Συρία

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα (Δευτέρα) ότι διέταξε το στρατό του να αρχίσει την απόσυρση των περισσότερων ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία και ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική επέμβαση έχει πετύχει τους περισσότερους στόχους της, γράφει η εβραϊκή Μααρίβ.

Ο Πούτιν έκανε τις παρατηρήσεις αυτές σε μια συνάντηση στο Κρεμλίνο, εκπλήσσοντας τον υπουργό Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι η απόσυρση των στρατευμάτων θα ξεκινήσει αύριο.

Είπε, ακόμη, ότι η Ρωσία θα αυξήσει το ρόλο της στην ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι ο Πούτιν κάλεσε τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ και τον ενημέρωσε για την απόφασή του αυτή.

Το Κρεμλίνο ανέφερε, επίσης, ότι ο Άσαντ δήλωσε ότι ελπίζει πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη, θα οδηγήσουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη, παραδέχθηκε ότι δεν είναι εύκολες και ότι «θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε εάν όλα τα μέρη θα έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».


Κυβέρνηση Συρίας: Η Μόσχα θα συνεχίσει να μας βοηθά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας


Λίγη ώρα μετά τη δήλωση του προέδρου της Ρωσίας , Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι θα αποχωρήσει από τη Συρία, η συριακή κυβέρνηση διευκρίνισε ότι θα μειωθεί ο αριθμός των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών που σταθμεύουν στο έδαφος της, αλλά θα συνεχίσει να βοηθά τη χώρα στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ,σημειώνει η εβραϊκή ‘Βάλα’.

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 1Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

1 Comment

  1. Πολυ σημαντικο! Προφανως εχουν συμφωνησει με τον Ομπαμα για την μοιρασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

comments powered by Disqus