Διυλιστήριο: Ψηφίζουν το νέο Ασφαλιστικό αλλά... εξαιρούνται από αυτό!

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ψηφίζουν το νέο Ασφαλιστικό αλλά... εξαιρούνται από αυτό!



Εκτός ασφαλιστικού μένουν οι βουλευτές, κάτι που επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Την ώρα που το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνει μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.170 ευρώ καθαρά, περικοπές σε εφάπαξ και μερίσματα, αυξήσεις εισφορών τόσο για τους ήδη συνταξιούχους όσο και για τους ασφαλισμένους, μειώσεις νέων συντάξεων έως 15% - 30%, αλλά και μόνιμους μηχανισμούς μείωσης των παροχών, οι βουλευτές μένουν «εκτός».

Συγκεκριμένα, από τους ενιαίους κανόνες του ασφαλιστικού εξαιρούνται οι βουλευτές που είχαν εκλέγει μέχρι το 2012 και δικαιούνται να πάρουν σύνταξη, καθώς και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε την εξαίρεση, διευκρινίζοντας ότι «το νομοσχέδιο δεν ρυθμίζει τις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές».

«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ’ απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το νομοσχέδιο» τόνισε.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus