Διυλιστήριο: Πρωτοφανής γκάφα της ΝΔ. Μίλησαν υπέρ της Ryanair αλλά ο διευθυντής κατηγορεί Κεφαλογιάννη

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Πρωτοφανής γκάφα της ΝΔ. Μίλησαν υπέρ της Ryanair αλλά ο διευθυντής κατηγορεί Κεφαλογιάννη


Πρωτοφανής γκάφα Γ. Κουμουτσάκου - Ο. Κεφαλογιάννη!!!
Εξέδωσαν ανακοινώσεις εναντίον της Τουριστικής Πολιτικής της κυβέρνησης με αφορμή συνέντευξη του εμπορικού δ/ντή της Ryan air ο οποίος όμως... κατηγορεί ευθέως και καθαρά την ΝΔ και την κ.Κεφαλογιάννη !!!

Συνέντευξη στο «ΒτΚ» του Εμπορικού Δ/ντη της Ryan air
''Έχουμε στείλει 23 γράμματα σε Έλληνες υπουργούς απο της αρχές του 2014 συμπεριλαμβανομένης και της κ. Κεφαλογιάννης, στην οποία το 2014 προτείναμε να συνεχίσουμε να πετάμε από τα Χανιά για Λονδίνο και το χειμώνα, εάν αφαιρούσαν τους φόρους, αλλά δεν πήραμε απάντηση!!!

Πως ''σήκωσαν'' το θέμα ψηλά τα στελέχη της ΝΔ
Τα στελέχη της ΝΔ μάλλον δεν είχαν ενημερώθει σωστά από την κυρία Κεφαλογιάννη και προσπάθησαν να αποδώσουν στην κυβέρνηση την μη απάντηση των επιστολών αυτών

Σπίρτζης: Η Ryanair έκανε έναν λεπτό εκβιασμό

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης παραχώρησε σήμερα το πρωί συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha και τους δημοσιογράφους κ. Δ. Βερύκιο και κ. Σ. Λάμπρου.

Ο κ. Σπίρτζης μίλησε εκτός των άλλων και για το θέμα της αποχώρησης της Ryanair. Αναλυτικά ο διάλογός του με τους δημοσιογράφους:

Δημοσιογράφος: Πριν από λίγο μιλάγαμε με την Κουντουρά και ήρθε η κουβέντα στην Αντουανέττα που την είπαν, την Ryanair και μας έλεγε ότι της έστειλαν μια επιστολή που προφανώς την έχουν στείλει και σε σένα και απαιτούν εδώ και τώρα να μην πληρώνουν στο αεροδρόμιο κυρίως της Κω. Τι είναι αυτή η ιστορία; Τα 12 ευρώ. Γελάς ε;

Υπουργός: Γελάω. Κατ’ αρχάς να πω ότι αυτή η επιστολή υπάρχει εδώ και δύο χρόνια, ίσως και παραπάνω στην ΥΠΑ. Έχω μιλήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να μου στείλουν αυτή την επιστολή και προφανώς η Ryanair γνωρίζει ότι αυτά τα πράγματα δε γίνονται και δε γίνεται να ζητάει η μία αεροπορική εταιρία σε μία χώρα μόνο για εκείνη, να υπάρχουν άλλα τέλη και δασμοί, με το πρόσχημα ότι θα φέρει τουρίστες στο νησί, στη χώρα ή τα λοιπά. Πιστεύω ότι από εκεί μπορεί να φανεί ένα είδος λεπτού εκβιασμού για το αν θα φέρει ή όχι.

Δημοσιογράφος: Ναι, γιατί λέει η Ryanair ότι εγώ φέρνω 5 εκατομμύρια τουρίστες εδώ πέρα και εσείς δεν μου κάνετε τη χάρη. Εμμέσως πλην σαφώς.

Υπουργός: Ακόμη δεν έχει μετεξελιχθεί το εθνικό πλαίσιο της Ευρώπης για τα αεροδρόμια και τις αερομεταφορές. Παζαρεύουν κατά το δοκούν εταιρίες με χώρες για κάποια αεροδρόμια. Όταν γίνει αυτό το πλαίσιο, θα το συζητήσουμε με την Ryanair.

Η ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ RYANAIR ΓΙΑ ΤΟ....''ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ''

Για δηλώσεις που δεν συνάδουν ούτε με τους ελάχιστους κανόνες σεβασμού έκανε λόγο η Έλενα Κουντουρά για τα περί «Μαρίας Αντουανέτα» που είπε στέλεχος της Ryanair σε συνέντευξή του.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», ο εμπορικός της διευθυντής της low cost αεροπορικής εταιρίας Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν,αποκάλεσε «Μαρία Αντουανέτα» της Ελλάδας την υπουργό τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε πως η εταιρία του σταματά δυο μήνες νωρίτερα τις πτήσεις της στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κ. Κουντουρά, διευκρίνισε πως δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα για το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε το στέλεχος της αεροπορικής εταιρίας.
«Είναι γνωστό το αίτημα που έχουν θέσει στις εκάστοτε κυβερνήσεις κατ’ επανάληψη όλα τα προηγούμενα χρόνια και από τις αρχές του 2014 πιο επισταμένως, να μην πληρώνει η εν λόγω εταιρεία το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων 12 ευρώ ανά επιβάτη», επισημαίνει η υπουργός.
Όπως συνεχίζει: «Πρόσφατα, ο εκπρόσωπος της εταιρείας επανήλθε με επιστολή του, αυτή τη φορά συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο της Κω, ζητώντας την άμεση απαλοιφή του εν λόγω τέλους. Στις συναντήσεις μας που είχαν προηγηθεί με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, και στην ανταλλαγή αλληλογραφίας μας στη συνέχεια, ξεκαθάρισα ότι το συγκεκριμένο αίτημά για την κατάργηση των τελών 12 ευρώ ανά επιβάτη, δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά μου».
«Τέτοιου είδους θέματα εντάσσονται στο πλαίσιο της κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής που αφορά και τις αεροπορικές εταιρείες, και του συνέστησα να απευθυνθεί στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών», καταλήγει.

Η αλήθεια ....

Η κυβέρνηση από τη μία δεν ανταποκρίθηκε στο εκβιαστικό κάλεσμα της Ryanair, που απαίτησε για δεύτερη φορά, ευνοϊκή μεταχείριση έναντι των ανταγωνιστών της.

Από την άλλη η Ryanair δεν αποχωρεί από τα ελληνικά αεροδρόμια. Απλώς αποφάσισε να διακόψει δύο μήνες νωρίτερα τη σύνδεση με την Κω, διατηρώντας όμως τις υπόλοιπες συνδέσεις της.

Με δεδομένο και το προσφυγικό ζήτημα, αναμενόμενο θα έλεγε κανείς…

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus