Διυλιστήριο: Επίθεση Στουρνάρα στον Βαρουφάκη : ''Οι «διαπραγματεύσεις» του Βαρουφάκη μας κόστισαν 86 δισ. ευρώ''

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Επίθεση Στουρνάρα στον Βαρουφάκη : ''Οι «διαπραγματεύσεις» του Βαρουφάκη μας κόστισαν 86 δισ. ευρώ''



Δριμύ κατηγορώ κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά ουσιαστικά κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα και της πρώτης κυβέρνησής του, εξαπέλυσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας με ομιλία του στο Λονδίνο.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι οι «γενναίες διαπραγματεύσεις» του Γιάνη Βαρουφάκη είχαν κόστος 86 δις. ευρώ, όσο είναι το ύψος του τρίτου μνημονίου και των περιορισμών που επιβλήθηκαν στην κίνηση κεφαλαίων, μετά από εκροές καταθέσεων ύψους 45 δις. ευρώ.

«Και αυτοί οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων επιβλήθηκαν για να διαφυλάξουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητας ύστερα από τις ‘γενναίες διαπραγματεύσεις’ του κ. Θεοχαράκη και του κ. Βαρουφάκη», δήλωσε ο Διοικητής της ΤτΕ, προσθέτοντας: «Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά είχα την υποχρέωση να πω τα πράγματα με το όνομά τους».

Σημειώνεται ότι πριν από τον κ. Στουρνάρα είχε προηγηθεί στο βήμα ο κ. Νίκος Θεοχαράκης, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και στενός συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. «Ειλικρινά λυπάμαι πολύ που η ομιλία του Νίκου Θεοχαράκη πριν από τη δική μου ήταν ένα τέτοιο παράδειγμα κομματικοποιημένης πολιτικής, αφού χρημάτισα κι εγώ υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε σχεδόν αποικιοκρατική στην κομματικοποιημένη ομιλία του», δήλωσε αγανακτισμένος ο κ. Στουρνάρας.


Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία Στουρνάρα

Το Διυλιστήριο λέει : ''Για να θυμηθούμε την ομιλία του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ποιος έχει δίκιο ; Ο Στουρνάρας ή ο Βαρουφάκης ; Βέβαια δεν μας λέει ο κύριος Στουρνάρας ποιος παραποίησε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και μπήκαμε στα μνημόνια; Ούτε τελικά μας λέει ποια σχέση έχει η γυναίκα του με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου . Αναρωτιόμαστε γιατί ο κύριος Στουρνάρας βρήκε τώρα, μόλις δύο μέρες πριν το κλείσιμο της αξιολόγησης και το άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος, να μας πει πόσα χάσαμε από τις πολιτικές Βαρουφάκη - Τσίπρα. 
Για μια ακόμα φορά ο κύριος Στουρνάρας, επιλέγει την γραμμή Σόιμπλε


https://diulistirio.blogspot.gr




Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus