Διυλιστήριο: Η Bayer δίνει 40 δισ. για την εξαγορά της Monsanto;

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Η Bayer δίνει 40 δισ. για την εξαγορά της Monsanto;


Η γερμανική εταιρεία Bayer εξετάζει την εξαγορά του αμερικανικού κολοσσού των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων Monsanto. Σύμφωνα με το Bloomberg η προσφορά που σκέφτεται να κάνει η Bayer θα ανέλθει στο ιλιγγιώδες ποσό των 40 δισ. ευρώ και αν η εξαγορά υλοποιηθεί τότε θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος προμηθευτής αγροχημικών στον κόσμο.

Η Bayer δεν έχει πάρει οριστική απόφαση για την κίνηση της και δεν αποκλείεται να επιδιώξει άλλες συνεργασίες με τη Monsanto, όπως για παράδειγμα κάποια κοινοπραξία. Εκπρόσωποι των δύο εταιρειών δεν έχουν σχολιάσει ακόμη τις πληροφορίες που μεταδίδονται σε διεθνή μέσα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η γερμανική εταιρεία βρίσκεται σε εσωτερικές προκαταρκτικές συζητήσεις και στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο της εξαγοράς. Πηγές σημειώνουν πως ήδη οι σύμβουλοι δουλεύουν πάνω στα πιθανά σενάρια, υπογραμμίζοντας ότι η χρηματιστηριακή αξία της Monsanto ανέρχεται σε 40 δισ. δολάρια.

Λόγω του τεράστιου τιμήματος που απαιτείται για την εξαγορά της Monsanto, η Bayer, η αξία της οποία εκτιμάται σε 84 δισ. ευρώ, εξετάζει τρόπους για τη χρηματοδότηση μιας τέτοιας επιθετικής κίνησηςκαι μεταξύ άλλων συζητείται και το ενδεχόμενο πώλησης περιουσιακών στοιχείων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus