Διυλιστήριο: ΑΤΜ παγωτού χωρίς capital controls σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΑΤΜ παγωτού χωρίς capital controls σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη


Σε τέσσερις γεύσεις από τον κτηνοτροφικό συνεταιρισμό «Θρακών Αμνός»

Εντός 15 ημερών ο κτηνοτροφικός συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός» θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει την παστερίωση των προϊόντων του και μαζί με αυτόματους πωλητές γίδινου γάλακτος θα φέρει στην αγορά τα πρώτα ΑΤΜ παγωτού στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Χρήστος Παρασχούδης, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις «αναποδιές» που καθυστέρησαν τη λειτουργία ΑΤΜ γίδινου γάλακτος σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, ωστόσο, τόνισε πως «όσο περισσότερο κάποιοι ή ακόμα και η τύχη, επιχειρούν να πάψουν την πραγματοποίηση των στόχων μας, τόσο πιο ευρηματικοί γινόμαστε εμείς».

«Αρχικά ήταν τα capital control, ακολούθησαν οι αργίες της κινεζικής πρωτοχρονιάς και μόλις πρόσφατα γνωστή ελληνική γαλακτοβιομηχανία αθέτησε τη συμφωνία της μαζί μας για παστερίωση του γίδινου γάλακτος που θα τροφοδοτούσε τα μηχανήματα, με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμα τεθεί σε λειτουργία τα ΑΤΜ γίδινου γάλακτος σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, αν και οι υποδομές είναι πανέτοιμες» εξηγεί ο κ. Παρασχούδης.

Το τυροκομείο, που βρίσκεται στο χωριό Νεοχώρι, έξω από την Ορεστιάδα, στο νομό Έβρου, είναι δυναμικότητας 15 τόνων/ημερησίως και, σύμφωνα με τον κ. Παρασχούδη, «υπάρχει δυνατότητα αυτή να αυξηθεί, ανάλογα με τις ανάγκες του συνεταιρισμού».
Αρχικά, το τυροκομείο θα αξιοποιηθεί για την παστερίωση του γίδινου γάλακτος του συνεταιρισμού, ενώ στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνονται η παραγωγή και τυποποίηση και άλλων παραδοσιακών προϊόντων, όπως γιαούρτι, γίδινα τυριά και φέτα, τα οποία «θα πωλούνται αποκλειστικά και μόνο μέσω των αυτόματων πωλητών ΑΤΜ του συνεταιρισμού σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή».

Τα ΑΤΜ γίδινου γάλακτος της «Θρακών Αμνός» θα διαθέτουν επί 24ώρου βάσεως στους καταναλωτές φρέσκο παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα σε προσιτές τιμές. Φιλοδοξία του συνεταιρισμού είναι να εφοδιάζει με παστεριωμένο γίδινο γάλα τουλάχιστον όλες τις πρωτεύουσες νομών στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Παρασχούδης αποκάλυψε, επίσης, ότι ο συνεταιρισμός είναι ήδη έτοιμος να ενσωματώσει στα δύο σημεία πώλησης σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή και ΑΤΜ παγωτού σε τέσσερις γεύσεις, που θα μπορεί κάποιος να προμηθευτεί, συσκευασμένο σε πλαστικό κύπελλο (από 400 γραμμάρια έως ένα κιλό).


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus