Διυλιστήριο: Σοκ και δέος στον ευρωπαϊκό Τύπο από την επίσκεψη Β.Πούτιν στην Ελλάδα: «Τον υποδέχθηκαν σαν σούπερσταρ»

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Σοκ και δέος στον ευρωπαϊκό Τύπο από την επίσκεψη Β.Πούτιν στην Ελλάδα: «Τον υποδέχθηκαν σαν σούπερσταρ»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ανησυχία προκλήθηκε στους Γερμανούς καθώς «στην Ελλάδα και στο Άγιο Όρος ο Β.Πούτιν έτυχε υποδοχής σούπερσταρ» και οι μοναχοί του Αγίου Όρους, οι Φύλακες της Ορθοδοξίας τον θεωρούν «τον μοναδικό αληθινό ηγέτη στον κόσμο» γνωρίζοντας ότι εκφράζουν και την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών 

 Έκτενώς αναφέρθηκε ο γερμανικό Τύπος στην υποδοχή που επιφύλαξαν οι αγιορείτες μοναχοί τον Ρώσο ηγέτη Β.Πούτιν αφού όπως αναφέρει σήμερα το γερμανικό Spiegel «πουθενά στην Ελλάδα δεν αγαπούν την Ρωσία και τον Πρόεδρο Β.Πούτιν όσο στην ορθόδοξη μοναστική κοινότητα του Ιερού Βουνού του Άθου» 

Στο τέλος της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα ο Ρώσος ηγέτης απέτισε φόρο τιμής στο ιερό μέρος όπου και τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και θαυμασμό. 

 «Καθώς ο Β.Πούτιν, ολοκλήρωσε την συνάντησή του στην Ελλάδα και έφτασε στον Άθω το Σάββατο, οι μοναχοί τον υποδέχθηκαν σαν σούπερσταρ και ακόμα περισσότερο σαν υπερασπιστή της Πίστεως και ως πιστό σύμμαχο της Ελλάδας».

Οι ντόπιοι διαμένοντες ήταν πολύ ευυχισμένοι που καλωσόρισαν τον Ρώσο πρόεδρο ακόμα και εάν η άφιξή του αννακάτωσε για λίγο την ειδάλλως ήσυχη και ειρηνική ζωή τους. 

Καθώς το Λιμενικό περιπολούσε στην θάλασσα, πράκτορες της ρωσικής Ασφάλειας του Προέδρου που φορούσαν μαύρα γυαλιά και κοστούμια προσεκτικά παρακολουθούσαν κάθε οδό της περιοχής.

«Ο Πούτιν είναι ο μοναδικός αληθινός ηγέτης στον κόσμο» έλεγαν οι μοναχοί και πρόσθεταν «με ποιον να συγκριθεί; Με τον Ομπάμα;Με την Μέρκελ; Απλά δεν υπάρχει καμία σύγκριση». 

Το Spiegel αναφέρθηκε και στο γεγονός της παρουσίας ενός μόνο θρόνου στην εκκλησία όπου έλαβε χώρα η λειτουργία που παρακολούθησε ο Ρώσος πρόεδρος και δόθηκε μόνο σε αυτόν ως επίτιμος καλεσμένος που ήταν παρά το γεγονός και της παρουσίας τους Έλληνα ΠτΔ Π.Παυλόπουλου. 

 «Ο Έλληνας πρόεδρος έκατσε δίπλα στους θνητούς» αναφέρει το Spiegel «αν και ζητήθηκε να τοποθετηθεί και ένας δεύτερος θρόνονς δίπλα στον Β.Πούτιν αλλά μάταια: Στην αυτοδιοικούμενη περιοχή του Όρους Άθως οι μοναχοί αποφασίζουν και ξεκαθάρισαν ποιον θεωρούν τον αγαπημένο τους επισκέπτη» 

 Ο Ρώσος ηγέτης επισκέφθηκε τον Άθω για δευτερη φορά, αυτή την φορά ήταν για να τιμήσει την χιλιόχρονη ρωσική παρουσία το Ιερό Βουνό. 

 Το περιοδικό με έκδηλη ανησυχία αναφέρει «ο Ρώσος πρόεδρος είναι πολύ μπροστά σε όρους δημοφιλίας στα συναισθήματα των Ελλήνων πολιτών από όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες»

Eνοχλημένη ήταν και η γαλλική Le Figaro καθώς αναφέρει ότι «ο Ρώσος πρόεδρος έκανε θρησκευτική διπλωματία για να σπάσει η ευρωπαϊκή ενότητα εναντίον της Μόσχας καθώς η Ελλάδα από την αρχή αντιτίθεται στις αντιρωσικές κυρώσεις λόγω των κοινών της ορθόδοξων αξιών με την Ρωσία» 

 Μετά από όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην Ελλάδα προωθείται με κάθε τρόπο και μέσον η αθεϊα ώστε να σπάσει ο δεσμός του ελληνικού λαού με τον ρωσικό. Η Ορθοδοξία ενοχλεί και τις ΗΠΑ και την ΕΕ. 

 Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι ο μόνος ηγέτης ο οποίος αποκαλεί το Άγιον Όρος «Περιβόλη της Παναγίας».


Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus