Διυλιστήριο: Απανθρακώθηκε στο αμάξι του ο εκδότης Μαυρίκος του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων- Τα αναπάντητα ερωτήματα

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Απανθρακώθηκε στο αμάξι του ο εκδότης Μαυρίκος του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων- Τα αναπάντητα ερωτήματα



Πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων αφήνει πίσω της η απίστευτη τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αττική Οδό, όταν ο εκδότης Παν. Μαυρίκος κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίσημη αναγνώριση του πτώματος θα γίνει την Παρασκευή με την μέθοδο του DNA, καθώς το πτώμα είναι πλήρως απανθρακωμένο.

Αξιωματικοί ΕΛΑΣ: «Ενα πολύ περίεργο δυστύχημα»

Οι αρμόδιοι της ΕΛΑΣ ερευνούν πάντως με ιδιαίτερη προσοχή τα αίτια του ατυχήματος, συμπεριλαμβανομένης και εκείνου της δολιοφθοράς. Ωστόσο, από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν έχουν βρεθεί υπολείμματα/ίχνη από εμπρηστικό μηχανισμό.

«Είναι ένα πολύ, μα πάρα πολύ περίεργο ατύχημα» είπαν στο iefimerida υψηλόβαθμες πηγές της ΕΛΑΣ που είδαν το υλικό από της κάμερες της Αττικής οδού.

Οπως περιγράφουν οι πηγές αυτές, το αυτοκίνητο κινούνταν στην αριστερή λωρίδα της Αττικής οδού στο ύψος του κόμβου του Mall στο Μαρούσι, στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Ξαφνικά, χωρίς να υπάρξει πρόσκρουση, το πολυτελές SUV σταμάτησε στο αριστερό ρεύμα. Οι κάμερες δεν δείχνουν κάποια κίνηση από τον οδηγό. Περίπου 20 δευτερόλεπτα αργότερα, ξεσπά η πυρκαγιά. Κανείς δεν γνωρίζει τι μεσολάβησε στα 20 αυτά κρίσιμα δευτερόλεπτα. Η αριστερή πόρτα του αυτοκινήτου ήταν σφηνωμένη στο στηθαίο της Αττικής οδού και δεν άνοιξε. Ερώτημα παραμένει ως εκ τούτου γιατί ο οδηγός δεν επιχείρησε να βγει από την δεξιά πόρτα, όπως και γιατί σταμάτησε στην ταχεία λωρίδα κυκλοφορίας ξαφνικά, χωρίς να υπάρξει πρόσκρουση.

''Ή κάτι παθολογικό του συνέβη και ακινητοποίησε το αμάξι του ή κάτι κατάλαβε ότι τρέχει με το αυτοκίνητο και σταμάτησε'' λένε υψηλόβαθμες πηγές της ΕΛΑΣ

Πιθανολογούν ότι ο οδηγός μόλις ξέσπασε πυρκαγιά ή πανικοβλήθηκε ή έχασε τις αισθήσεις του 

Το ΙΧ ήταν μοντέλο 2008, άρα δεν ήταν εφοδιασμένο με υψηλή τεχνολογία (όπως σύστημα αυτόματης ακινητοποίησης του οχήματος σε περίπτωση που αντιληφθεί ότι ο οδηγός δεν έχει τις αισθήσεις του ή τον πήρε ο ύπνος.

Το βίντεο με το υλικό από τις κάμερες τις εταιρείας «Αττική οδός» έχει διαβιβαστεί στην Ασφάλεια Αττικής που έχει επιληφθεί της υπόθεσης. Αν ανακαλύψει υπολείμματα πχ από εκρηκτικό μηχανισμό θα το αναλάβει το Εκβιαστών-Ανθρωποκτονιών. Αν όχι θα αναλάβει την διερεύνηση η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σε περίπτωση που πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, εφόσον βγει προκήρυξη θα το αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

Κούγιας: Ο νεκρός είναι ο Μαυρίκος

Νωρίτερα πάντως, ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στα parapolitika.gr, είχε επιβεβαιώσει ότι ο άνδρας που κάηκε ζωντανός στην Αττική Οδό είναι ο γνωστός εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια ο οποίος όπως ανέφερε τον αναζητούσε εδώ και πολλές ώρες τόσο ο ίδιος γιατί είχαν ραντεβού και οι συνεργάτες του, αλλά και η οικογένειά του χωρίς αποτέλεσμα.

Ο ίδιος όπως λέει προσπάθησε να μεταβεί στο σημείο, χωρίς να τα καταφέρνει γιατί όλοι οι δρόμοι στη γύρω περιοχή είναι αποκλεισμένοι.

Ο Αλέξης Κούγιας ήταν συνήγορος του Παναγιώτη Μαυρίκου και του Τάκη Μουσσά για τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος που τους απαγγέλθηκαν και συνελήφθησαν, μαζί με τον δημοσιογράφο Χρήστο Φράγκο, για υπόθεση εκβιασμού σε βάρος επιχειρήσεων του δημοσίου.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία και για δωροδοκία. Επιπλέον δίωξη για την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη Μαυρίκου.




Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus