Διυλιστήριο: Ένα σημαντικό δώρο στον Βλαντιμίρ Πούτιν από τον Νετανιάχου

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ένα σημαντικό δώρο στον Βλαντιμίρ Πούτιν από τον Νετανιάχου



Με μεταφορικό αεροσκάφος Antonov An-124 Ruslan αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας ένα ισραηλινό άρμα μάχης τύπου «Magach 3». Το άρμα αυτό που έλαβε μέρος στον πρώτο πόλεμο του Λιβάνου το 1982 και είχε καταληφθεί από τις συριακές δυνάμεις, αποφάσισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός να επιστρέψει στους Ρώσους για αν το εκθέσουν σε στρατιωτικό μουσείο.

Ο Νετανιάχου ανέφερε στον Πούτιν ότι αποφάσισε την επιστροφή του άρματος, καθώς οι οικογένειες των τριών Ισραηλινών στρατιωτών που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου αυτού, εκτίμησαν τη χειρονομία του Βλαντιμίρ Πούτιν να επιστρέψει τον περασμένο Μάιο το άρμα στους Ισραηλινούς…

Πρόκειται για μια ανταλλαγή κινήσεων αβροφροσύνης μεταξύ του ισραηλινού και του Ρώσου ηγέτη, που αποτελούν ένδειξη ότι οι διμερείς σχέσεις εξελίσσονται καλά, παρά τα κάποια «σύννεφα» που είχαν εμφανιστεί τελευταία στον ορίζοντα.

Το τρίτο ταξίδι του Νετανιάχου στη Μόσχα σε λίγους μήνες με αφορμή τα 25 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές, σε συνδυασμό με την ανάληψη του υπουργείου από τον «ρωσόφωνο» (προέρχεται από την πρώην ΕΣΣΔ και μιλά άπταιστα τη ρωσική) Άβιγκντορ Λίμπερμαν «έσπασαν τον πάγο», με την ισραηλινή πλευρά να δηλώνει ότι δεν υφίσταται κάποιος περιορισμός στη συμμετοχή ρωσικών εταιριών στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου.


https://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus