Διυλιστήριο: Παυλόπουλος: Νομικώς ενεργές οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Παυλόπουλος: Νομικώς ενεργές οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο

Την ανάγκη υπεράσπισης της ιστορικής αλήθειας τόνισε σήμερα από την Κάνδανο των Χανίων, όπου βρέθηκε για την επέτειο των 75 χρόνων από την καταστροφή του χωριού από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του δήμου Κανδάνου-Σελίνου, κατά διάρκεια ομιλίας του, χαρακτήρισε χρέος του να βρίσκεται σε χώρους θυσίας που στέλνουν το μήνυμα «ποτέ πια πόλεμος» και αναφερόμενος στην ανάγκη υπεράσπισης της ιερής αλήθειας πρόσθεσε:

«Πολλώ μάλλον όταν υπάρχουν ακόμα και σήμερα ιστορικοί και δη Γερμανοί, ευτυχώς ελάχιστοι και απομονωμένοι, που δεν αισχύνονται να αρνούνται ιδίως τη σφαγή της Κανδάνου και της Βιάννου από τον γερμανικό στρατό κατοχής. Πρόκειται για πραγματικούς διαστροφείς της ιστορίας, οι οποίοι θα παίρνουν πάντα την απάντηση που τους αξίζει. Τα, δε, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, πρωτίστως για λόγους επιστημονικής δεοντολογίας, οφείλουν να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά ως προς τις διακρίσεις που απονέμουν. Και από την άλλη πλευρά, την απαρέγκλιτη εφαρμογή του διεθνούς δικαίου ως στοιχειώδες δείγμα γραφής για την τελική επικράτηση του δικαίου και της νομιμότητας. Διότι, δίχως την επικράτησή τους υπάρχει ο κίνδυνος, ολοκαυτώματα όπως αυτό της Κανδάνου, έστω και με άλλη μορφή, να διαπραχθούν μελλοντικώς».

Για ακόμη μία φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διατύπωσε την άποψη ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδος για το κατοχικό δάνειο και τις κάθε είδους αποζημιώσεις των θυμάτων του γερμανικού στρατού κατοχής είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες.

Ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Κανδάνου, ενώ είχε προηγηθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κανδάνου, στην οποία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος.

Στα γεγονότα εκείνης της περιόδου αναφέρθηκε σε ομιλία του ο καθηγητής του ΑΠΘ, Γιώργος Μαργαρίτης. Στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε την κυβέρνηση ο υφυπουργός επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, ενώ το «παρών» έδωσε το σύνολο των τοπικών Αρχών.

Πηγή www.enikos.gr

ΦΩΤΟ: zarpanews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus