Διυλιστήριο: VIDEO - Πρώην Πρόεδρος Αρείου Πάγου : ''Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει πολιτικούς''

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

VIDEO - Πρώην Πρόεδρος Αρείου Πάγου : ''Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει πολιτικούς''



Με αφορμή την επ’ αόριστον αναβολή του σκανδάλου της Siemens και τον κίνδυνο της παραγραφής – όταν ο Πρώην Πρόεδρος Αρείου Πάγου τόνιζε : «Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει πολιτικούς»l

Η επ’ αόριστον αναβολή του σκανδάλου της Siemens και ο κίνδυνος της παραγραφή να είναι προ των πυλών, επιβεβαιώνουν σε ένα βαθμό τις αιχμές κατά του πολιτικού συστήματος που είχε διατυπώσει ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Καλαμίδας ο οποίος είχε αποδώσει την ατιμωρησία των πολιτικών στην προστασία που τους παρέχει το σύνταγμα και η σχετική νομοθεσία .
Σε συνέντευξή του o πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε ξεκαθαρίσει πως «η δικαιοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει τα πολιτικά πρόσωπα για πράξεις που κάνανε κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Υπάρχει το Σύνταγμα και ο Νόμος περί ευθύνης υπουργών» και πρόσθεσε πως το μόνο που μπορεί να κάνει η δικαιοσύνη είναι να τους στείλει στην Βουλή και αυτή να αποφασίσει αν μετά θα τους στείλει στην δικαιοσύνη.

Όμως μετά προκύπτει το πρόβλημα των παραγραφών. Ο πρόεδρος δηλώνει πως οι περισσότερες υποθέσεις φτάνουν καθυστερημένα στην δικαιοσύνη και έτσι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Χαρακτηριστικά αναφέρει «Έτσι έγινε με το Βατοπέδι όπου απεφάνθη ότι ήταν παραγεγραμένη (η υπόθεση) οπότε δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι»

Ο Γ. Καλαμίδας εξηγούσε ότι αυτό ισχύει βάσει νόμου που θεσπίστηκε για να υπερασπιστεί τους βουλευτές από τυχόν απόπειρες εκβιασμού τους και πως όσο ο νόμος ισχύει η δικαιοσύνη δεν μπορεί παρά να τον σέβεται και εξηγεί πως «Για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει να γίνει συνταγματική μεταρρύθμιση.»

Για τους εκπρόσωπους της δικαιοσύνης πιστεύει ότι «Δημιουργούνται εντυπώσεις εις βάρος μας από μια δυο υποθέσεις που απασχολούν τα Μέσα και οι οποίες καθυστερούν» όμως ο ίδιος εξηγεί πως δεν βλέπει δόλο σε αυτές τις υποθέσεις αλλά πραγματικό φόρτο εργασίας των ανακριτικών αρχών, κάτι που έχει διαπιστώσει ο ίδιος έχοντας ζητήσει επίσημη ενημέρωση από ανακριτές για την πορεία ορισμένων υποθέσεων.

Δείτε το Βίντεο



Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus