Διυλιστήριο: Ισπανία-Πορτογαλία γλίτωσαν τα πρόστιμα λόγω Brexit

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ισπανία-Πορτογαλία γλίτωσαν τα πρόστιμα λόγω Brexit



H Eυρωπαική Επιτροπή αποφάσισε να μην επιβάλει πρόστιμα στην Ισπανία και Πορτογαλία για τα υψηλά ελλείμματα που παρουσιάζουν.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ανακοίνωσε ότι «οι 28 Επίτροποι της Ε.Ε. αποφάσισαν σήμερα την ακύρωση των προστίμων προς τις δύο αυτές χώρες».

Η Ε.Ε., θα μπορούσε να προχωρήσει στην επιβολή προστίμων τα οποία θα έφταναν το 0,2% του ΑΕΠ κάθε κράτους , αλλά επέλεξε να είναι επιεικής, προκειμένου να κατευνάσει το έντονο κλίμα δυσαρέσκειας προς τις Βρυξέλλες, μετά την απόφαση της Μ. Βρετανίας να αποχωρήσει.

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν παραχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το δικαίωμα να επιβάλει χρηματικές κυρώσεις ίσες με το 0,2% του ΑΕΠ σε χώρες που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες, σύμφωνα με τους οποίους το έλλειμμα μιας χώρας δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 3% του ΑΕΠ, και το δημόσιο χρέος της να είναι υψηλότερο από το 60% του ΑΕΠ.

Πηγή www.unblock.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus