Διυλιστήριο: Κυριακού : «Τρία κανάλια σηκώνει η ελληνική αγορά»

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Κυριακού : «Τρία κανάλια σηκώνει η ελληνική αγορά»


Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Πάμε πολύ πίσω, στο 1999, τότε που ο Μίνως Κυριακού έδινε συνέντευξη στο ΒΗΜΑgazino και στον Θανάση Λάλα.

Από εκείνες τις συνεντεύξεις του Λάλα, αν θυμάστε, στις οποίες ο συνεντευξιαζόμενος στο τέλος ευχαριστούσε με... λυγμούς τον δημοσιογράφο, λέγοντάς του πόσο καλός ήταν (ο δημοσιογράφος) και πόσο καταπληκτικά πέρασε μαζί του (ο συνεντευξιαζόμενος): «Τρία κανάλια το πολύ σηκώνει η ελληνική αγορά. Εγώ ξέρω ότι μια χώρα με 250 εκατομμύρια πληθυσμό, όπως είναι η Αμερική, έχει τέσσερα, ­για να μην πω τριάμισι, ­παναμερικανικά κανάλια» δήλωνε ο κ. Κυριακού.

Και αν, σωστά, μου αντιτείνετε πως έχουν αλλάξει πια τα πράγματα, ας δούμε τι έλεγε και ο Θοδωρής Κυριακού (ο υιός), πολύ αργότερα, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΑΝΤ1 για την περίοδο 2011-2012: «Η ελληνική τηλεοπτική αγορά καλείται να αντιμετωπίσει ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα: την υπερπληθώρα των καναλιών. Διαθέτοντας σήμερα περισσότερα απ’ όσα μπορεί να αντέξει, καταλήγει ένας κλάδος που εδώ και χρόνια, αθροιστικά, είναι ζημιογόνος. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς επιπλέον απώλειες».

Ο όμιλος Κυριακού θα συμμετάσχει κανονικά αύριο στη δημοπρασία. Ο Θοδωρής Κυριακού είναι εδώ και πολλά χρόνια ο CEO του Ομίλου ΑΝΤ1, ενός ομίλου μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που ιδρύθηκε το 1988 από τον πατέρα του Μίνω (74 ετών, σήμερα). Δραστηριοποιείται σε 12 κλάδους, σε 14 χώρες, σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Βόρεια Αμερική, Αυστραλία και Ασία.

Εκτός της Ελλάδας έχει τηλεοπτικά κανάλια σε Σερβία, Κύπρο, Σλοβενία, Μαυροβούνιο και Ρουμανία, με τους εργαζομένους του να ξεπερνούν τους 2.500.

Στην Ελλάδα διαθέτει δύο τηλεοπτικά κανάλια (ΑΝΤ1 και Μακεδονία TV με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ψυχαγωγικό χαρακτήρα), δύο μουσικούς ραδιοσταθμούς (Easy 97.2 με ξένα τραγούδια και Ρυθμός 94.9 με ελληνικά), μία δισκογραφική εταιρεία (Heaven Music), μία εκδοτική εταιρεία (Δάφνη Επικοινωνίες), μία εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου (BrandsGalaxy), μία εταιρεία παραγωγής (ANTS Productions), διαδικτυακά κανάλια (Netwix και Vice), εταιρεία ηχοπληροφόρησης (Audiotex) και λειτουργεί επίσης με την επωνυμία ANT1 Media Lab μία σχολή που εξειδικεύεται σε επαγγέλματα σχετικά με τα ΜΜΕ (δημοσιογράφοι, ηχολήπτες, εικονολήπτες, σκηνοθέτες κ.ά.).

O ANT1 ήταν το ένα από τα πρώτα δύο ιδιωτικά κανάλια που εξέπεμψαν στη χώρα μας. Συνολικά έχει παράξει πάνω από 220 τηλεοπτικές σειρές και περισσότερες από 150.000 ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται και στη ναυτιλία διατρανώνοντας πως ποτέ δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή στη διεκδίκηση ή ανάληψη δημόσιου έργου - η δραστηριότητά του παραμένει αμιγώς στα ΜΜΕ και στη ναυτιλία.

Το σύνολο δανείων του είναι 180 εκατ. ευρώ (το 38% η Πειραιώς με 67 εκατ.) και εξυπηρετούνται κανονικά. Οι εξασφαλίσεις για τις τράπεζες περιλαμβάνουν τις καταθέσεις του Μ. Κυριακού και ενέχυρο στις συμβάσεις πρακτορείας, στο σήμα, στις μετοχές των θυγατρικών, στις συμβάσεις των ενδοεταιρικών δανείων, στην ταινιοθήκη κ.α.

Από το 2010 μέχρι το 2015 έχουμε αναχρηματοδότηση του δανείου, με την Τράπεζα Πειραιώς να υποστηρίζει πως ο μέτοχος έχει την πρόθεση να βοηθήσει βάζοντας ήδη στην εταιρεία 74 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 εκατ. φέτος τον Μάιο.

Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus