Διυλιστήριο: Τον Σημίτη Πρόεδρο Δημοκρατίας προτείνει ο Θεοδωράκης

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Τον Σημίτη Πρόεδρο Δημοκρατίας προτείνει ο Θεοδωράκης



Να προτείνουν και να στηρίξουν τον Κ. Σημίτη για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η συζήτησή τους δεν περιορίστηκε μόνο σ’ αυτό, αλλά και στο ενδεχόμενο της πολιτικής συνεργασίας των δύο κομμάτων στις επόμενες εκλογές.

Η συζήτηση αυτή έγινε στην Κρήτη, στα Χανιά τόπο καταγωγής και των δύο, όπου συναντήθηκαν ο Σταύρος με τον Κυριάκο στη διάρκεια των διακοπών τους. Ο αρχηγός του «Ποταμιού» βολιδοσκόπησε τον πρόεδρο της ΝΔ πως θα έβλεπε υποψηφιότητα Σημίτη για την Προεδρία της Δημοκρατίας μετά τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Η εκτίμηση (αν όχι εξάρτηση) του Σταύρου Θεοδωράκη στον πρώην Πρωθυπουργό δεν κρύβεται, αλλά αυτή τη φορά ο αρχηγός του «Ποταμιού» δείχνει ότι θέλει ως εγγυητή των εξελίξεων τον πρώην Πρωθυπουργό. Όμως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά τον Κ. Σημίτη και θα τον ήθελε εγγυητή των εξελίξεων, ειδικά σε ότι αφορά τη διαμόρφωση μιας φιλοευρωπαϊκής- φιλελεύθερης παράταξης η οποία λείπει από την Ελλάδα σύμφωνα με τις απόψεις και των πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστών και του κύκλου του Κ. Μητσοτάκη.

Η πρόταση του Θεοδωράκη για τον Σημίτη, φέρνει και πάλι τον πρώην Πρωθυπουργό στην επικαιρότητα. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κ. Σημίτης αρνείται να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες, πολιτικοί παράγοντες συνεχίζουν να τον θέλουν ως διαμεσολαβητή και εγγυητή εξελίξεων.

Το επίσης σημαντικό είναι ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης, την ώρα που συνομιλεί με την Φώφη Γεννηματά για την … Κεντροαριστερά, συζητά τις απόψεις του για τη διαμόρφωση εξελίξεων με τον… Κυριάκο Μητσοτάκη. Ερώτημα: Το έχει συζητήσει με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά; Και αν ναι ποια είναι η άποψή της;

Η ίδια ή κ. Γεννηματά δεν είχε κρύψει τη δυσαρέσκειά της, όταν έμαθε (από τα ΜΜΕ και αυτή) για το δείπνο των «8» στο σπίτι του Β. Κοντογιαννόπουλου, με Σημίτη και Στουρνάρα, Πάγκαλο, Γιαννίτση, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδη και Φλωρίδη, όπου συζητήθηκε και ο ενδεχόμενος ρόλος του Κ. Σημίτη και του Γ. Στουρνάρα.

«Τα κόμματα και οι ηγεσίες γεννιούνται στην κοινωνία και όχι σε παρασυναγωγές και κλειστά δείπνα» είπε (Καθημερινή) η αγριεμένη Φώφη Γεννηματά. «Η μεγάλη Κεντροαριστερά ή θα είναι η Κεντροαριστερά των Πολιτών ή δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ούτε η χώρα έχει ανάγκη, ούτε οι προοδευτικοί πολίτες αναζητούν μια Κεντροαριστερά που θα κατασκευαστεί στο δοκιμαστικό σωλήνα οποιασδήποτε ελίτ. Για αυτό και παρόμοια εγχειρήματα δεν έχουν καμία τύχη. Τα κόμματα και οι ηγεσίες γεννιούνται στη μήτρα της κοινωνίας όχι σε παρασυναγωγές και κλειστά δείπνα».

Όλα αυτά η Φώφη τα έλεγε πριν από τις διακοπές του Σταύρου και του Κυριάκου, οι οποίοι έδειξαν ότι συζητούν όλο το φάσμα των πολιτικών εξελίξεων. Και στις δύο περιπτώσεις η Φώφη «εκβιάζεται» να μην συνεργαστεί για κανένα θέμα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα όμως πίσω από την πλάτη της, οργανώνονται σενάρια, τα οποία την αφήνουν εκτός από κάθε νέο σχήμα.

Ο Κυριάκος βεβαίως δεν μπορεί καν να αναφερθεί σε οτιδήποτε απ όλα αυτά, με τον Καραμανλή να είναι στα …κάγκελα κατά Σημίτη.

Ο Σταύρος όμως έχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα που στην πλειοψηφία της «στηρίζει» Κυριάκο, μερικοί μάλιστα ίσως περισσότερο απ’ ότι στηρίζουν τον Σταύρο.

Εδώ και ένα περίπου χρόνο έχει γίνει φανερό ότι οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, οδηγούν τις λεγόμενες «μεταρρυθμιστικές δυνάμεις» – που δεν έκαναν καμία μεταρρύθμιση- να συνεργαστούν, δημιουργώντας ένα νέο σχήμα, μακριά από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Είναι διάχυτη η επιθυμία και η προσπάθεια των απανταχού πλέον εκσυγχρονιστών (παλαιών Σημιτικών), όπου και αν βρίσκονται να στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γνωρίζοντας ότι η ΝΔ πολύ σύντομα δεν πρόκειται να είναι όπως είναι σήμερα, είναι έτοιμοι να πλαισιώσουν τις γραμμές του κόμματος που θέλει να φτιάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στόχος βεβαίως να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα και αν περάσει η πολιτική που διακαώς επιθυμούν, δηλαδή η εξυπηρέτηση των κρατικοδίαιτων διαπλεκόμενων όλων των κατηγοριών. Συγχρόνως κινούνται όλοι οι ανεξάρτητοι πρώην σημιτικοί οι οποίοι είναι έτοιμοι να μπουκάρουν στην ΝΔ. Στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, Γ. Φλωρίδης και Μ. Χρυσοχοΐδης, δεν κρύβουν την διάθεση τους να ενταχθούν σε μια ΝΔ η οποία βεβαίως θα τροποποιηθεί σε ύφος ανθρώπους και πρόγραμμα. Ο Ε. Βενιζέλος λέει επίσης πως πρέπει να συμπαραταχθούν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις για να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα που καταστρέφει τη χώρα.

Πολλοί, δεν κρύβουν την πεποίθησή τους, πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει προσκολλημένη στο άρμα της Γερμανίας και των χωρών που εκφράζουν την πολιτική της. Η ΝΔ θα μεταλλαχθεί πλήρως σ ένα κόμμα στραμμένο προς τον συντηρητισμό της κεντρικής Ευρώπης. Είναι πρωτίστως εκφραστές ενός συστήματος βαθιά πελατειακού, ορισμένοι εκ των οποίων βρέθηκαν και στα δίκτυα της Siemens, δηλαδή των πολιτικών διασυνδέσεων που δημιούργησαν οι Γερμανοί με κάθε τρόπο (θεμιτό και αθέμιτο) στην Ελλάδα.

Τα όσα συζήτησαν, μετά τη συνάντηση των «8» στο σπίτι του Κοντογιαννόπουλου, δείχνουν τις προσπάθειες που γίνονται για πλήρη μετασχηματισμό των δυνάμεων της κεντροδεξιάς, χωρίς τους καραμανλικούς.

Πηγή kontranews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus