Διυλιστήριο: Καταιγιστικές εξελίξεις στην ΕΠΟ! Παραιτήσεις μελών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με την κάρτα υγείας

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Καταιγιστικές εξελίξεις στην ΕΠΟ! Παραιτήσεις μελών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με την κάρτα υγείας



Μετά από πρόσκληση της ΕΠΟ παρέστη στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος συνέστησε στους υπόδικους να παραιτηθούν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην γνωμοδότησή του ο Αλιβιζάτος σημείωσε: «Παραιτηθείτε, δεν μπορείτε πλέον να μείνετε στο αξίωμα σας. Θα κηρυχθεί όλο το Δ.Σ έκπτωτο».


Εκτός προεδρείου Τοπολιάτης, Μαζαράκης!

Μετά τα λόγια του Αλιβιζάτου άνοιξε ο χορός των αποχωρήσεων στην ΕΠΟ, με τους Τοπολιάτη, Μαζαράκη να αποτελούν παρελθόν από μέλη του προεδρείου! Παραμένουν, βέβαια, μέλη του Δ.Σ από το οποίο θα πρέπει να παραιτηθούν τόσο αυτοί οι δύο, όσο και οι υπόλοιποι τέσσερις που παραπέπονται σε δίκη.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος, Βαγγέλης Τοπολιάτης, παραιτήθηκε και τη θέση του πήρε ο Μιχάλης Τζανόπουλος (πρόεδρος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), όπως παρελθόν αποτελεί και ο Βαγγέλης Μαζαράκης (β’ αντιπρόεδρος), τον οποίο διαδέχθηκε ο Δαμιανός Γαβριηλίδης.

Επίσης ορίστηκε Γ' αντιπρόεδρος της ΕΠΟ ο Γιάννης Παππάς, πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσπρωτίας. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη θέση ήταν κενή από τον προηγούμενο Μάιο, όπου είχε παραιτηθεί ο Παναγιώτης Δημητρίου.

Το μεγάλο ενδιαφέρον, βέβαια, αφορά την στάση του Γιώργου Γκιρτζίκη και αν ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα αποφασίσει να αφήσει την καρέκλα του.

Το σκάνδαλο με την κάρτα υγείας

Σε δίκη με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της «κάρτας υγείας» 22 μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ από το 2005 έως το 2012, εκ των οποίων έξι είναι μέλη του σημερινού Δ.Σ. (ή Εκτελεστικής Επιτροπής, όπως έχει μετονομαστεί). Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, τον αναπληρωτή πρόεδρο Βαγγέλη Τοπολιάτη, τον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργο Καραμελίδη, τον β΄ αντιπρόεδρο Βαγγέλη Μαζαράκη και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ Γιάννη Οικονομίδη και Νίκο Προύντζο – ο τελευταίος είναι κατηγορούμενος και για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Επίσης, ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι και οι τρεις πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, Γ. Σαρρής (επίσης κατηγορούμενος και για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης»), Σ. Πιλάβιος και Β. Γκαγκάτσης.

Το αδίκημα αφορά απιστία εις βάρος της ομοσπονδίας, ύψους 29 εκατ. ευρώ, για την υπόθεση της «κάρτας υγείας». Δηλαδή για την καταβολή χρημάτων από την ΕΠΟ, για ένα έργο όπως ήταν ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών, το οποίο, παρότι δεν πραγματοποιήθηκε, η ΕΠΟ συνέχισε να το χρηματοδοτεί.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ΕΠΟ, βάσει του άρθρου 390 του Ποινικού Κώδικα, είναι ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Οι διοικούντες την ομοσπονδία, αλλά και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, αναμένεται να ασκήσουν αίτηση αναίρεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αν η αίτησή τους απορριφθεί, τότε το βούλευμα καθίσταται «αμετάκλητο». Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ, «σε περίπτωση παραπομπής με αμετάκλητο δικαστικό βούλευμα η Εκτελεστική Επιτροπή υποχρεούται να αποφασίζει περί της αναστολής ή μη της συμμετοχής τους».

Ομως, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, «όποιος έχει παραπεμφθεί με αμετάκλητο βούλευμα για πράξεις που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος» δεν μπορεί να είναι μέλος αθλητικού σωματείου και ομοσπονδίας.

«Πρόσωπο στο οποίο συντρέχει τέτοιου είδους κώλυμα», αναφέρει ο νόμος, «χάνει αυτοδικαίως την ιδιότητά του. Η διαπιστωτική πράξη της έκπτωσης εκδίδεται από το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου (σ.σ.: το ίδιο ισχύει και για τις ομοσπονδίες) μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών αφότου έλαβε γνώση. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η ανωτέρω προθεσμία, η διαπιστωτική πράξη εκδίδεται από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού μέσα στην ίδια ως άνω προθεσμία». Πρόκειται για μία ακόμα δυσμενή εξέλιξη για την ηγεσία της ομοσπονδίας.


Πηγή www.sdna.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus