Διυλιστήριο: Η FDA έδωσε το πράσινο φως για απελευθέρωση μεταλλαγμένων κουνουπιών στη Φλόριντα!

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Η FDA έδωσε το πράσινο φως για απελευθέρωση μεταλλαγμένων κουνουπιών στη Φλόριντα!

Κάποιοι το παρομοιάζουν με ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά… περισσότερο μοιάζει με εφιάλτη!

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως για μια δοκιμή κατά την οποία θα απελευθερώσει γενετικά τροποποιημένα κουνούπια-δολοφόνους του ιού Ζίκα στα νησιά Keys της Φλώριδας.

Την Παρασκευή, ο FDA κυκλοφόρησε μια τελική εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της δοκιμής, βρίσκοντας ότι «δεν θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον».

Το έργο, με επικεφαλής την Oxitec, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που εστιάζει στον έλεγχο των εντόμων, απευθύνει έκκληση για την απελευθέρωση των χιλιάδων του γενετικά τροποποιημένων αρσενικών κουνουπιών Aedes aegypti. Τα εργαστηριακά έντομα εκτρέφονται έτσι ώστε την πάροδο του χρόνου θα μπορούσε να σκοτώσει ένα μεγάλο μέρος του τοπικού πληθυσμού των κουνουπιών με το πέρασμα ενός γονιδίου μοιραίο για τα θηλυκά τα οποία δεν θα μπορούν να έχουν απογόνους. Με λίγα λόγια, θα τα καταστήσουν στείρα.

Η εταιρεία θα πρέπει να κερδίσει και την έγκριση της διοίκησης των Florida Keys, η οποία σχεδιάζει να ψηφίσει την πρόταση διεξάγοντας πρώτα μια έρευνα σχετικά με το τοπικό συναίσθημα των κατοίκων αυτό το φθινόπωρο.

Ενώ προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει το έργο να έχει την πλειοψηφία της υποστήριξης, υπάρχουν ωστόσο πολλοί αρνητές, που καταλογίζονται με… παραπληροφόρηση! Κάποιοι φοβούνται τις επιπτώσεις στο περιβάλλον με την εισβολή των κουνουπιών Aedes aegypti, «άλλοι αντιρρησίες έχουν περισσότερη φαντασία, βασιζόμενοι σε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το έργο», αναφέρει το Fusion.


Η Oxitec ισχυρίζεται ότι μελέτες στη Βραζιλία, ο Παναμάς και οι Νήσοι Κέιμαν έχουν μειώσει τους πληθυσμούς των κουνουπιών κατά 90%, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα επιτυχία «σε πρωτοφανές επίπεδο» του ανθρώπινου ελέγχου πάνω στη φύση.

Και οι… «θεωρίες» συνωμοσίας ή οι συνωμοσίες σε εφαρμογή

Ενόσω η Oxitec καυχιέται για τον έλεγχο της Φύσης και τα επιτεύγματα της, δουλεύοντας παράλληλα με τα λόμπι και την προπαγάνδα, μια άλλη εκδοχή του ξεσπάσματος του ιού Ζίκα έχει δει το φως της δημοσιότητας: Τα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια είναι αυτά που τον προκάλεσαν στη Βραζιλία!



Και η «θεωρία» δεν είναι διόλου αβάσιμη. Η Oxitec έστησε εκεί το εργαστήριο της, στη Βραζιλία, και αμόλησε τα ΓΤ κουνούπια της κάνοντας πειράματα. Μειώθηκε ο πληθυσμός των κανονικών κουνουπιών; Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά, αλλά αυτό που ξέρουμε με σιγουριά είναι ότι ΜΕΤΆ ξέσπασε ο Ζίκα!

Το αρσενικό μεταλλαγμένο κουνούπι ζευγαρώνοντας με το θηλυκό της μεταδίδει το γονίδιο της στειρότητας. Τι θα συμβεί όμως αν αυτό το κουνούπι τσιμπήσει μια έγκυο; Τι επιπτώσεις θα έχει στο έμβρυο; Είναι ο Ζίκα πραγματικός ιός ή γενετική ανωμαλία; Τα περί μετάδοσης με σάλιο και σεξουαλικά φυσικά είναι λόγια ανεπιβεβαίωτα.

Όπως αναφέρει και το theantimedia.org, θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι το ξέσπασμα έγινε ακριβώς σε εκείνη την περιοχή που διεξήχθη το “πρόγραμμα”της βρετανικής εταιρίας Oxitec η οποία μάλιστα έχει και την αναίδεια να θέλει να το επεκτείνει με δεύτερο εκτροφείο!

Το πιο πιθανό είναι, αν αρχίσει αυτό να γίνεται «μόδα», μετά από λίγο καιρό είναι να δούμε το ίδιο που έγινε με την Μονσάντο και τα ζιζανιοκτόνα της που θέριεψαν τα ζιζάνια του πλανήτη: Κουνούπια τέρατα ανθεκτικά στα πάντα και μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού. Στόχος επετεύχθη!

Στο μεταξύ κάποιοι θα έχουν γεμίσει τις τσέπες τους με χρήμα…

Πηγή www.i-gata.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus