Διυλιστήριο: VIDEO - Τσίπρας: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τις γερμανικές αποζημιώσεις

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

VIDEO - Τσίπρας: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τις γερμανικές αποζημιώσεις


Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους και σε κάθε επίπεδο, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός - «Η Ελλάδα έχει συγκροτημένη στρατηγική»

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το μαρτυρικό Κομμένο Άρτας, όπου βρίσκεται.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις μέχρι τέλους και σε όλα τα επίπεδα. Όχι με προχειρότητα και βιασύνη, αλλά με σχέδιο, στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση. Με πλήρη συναίσθηση της ιστορικότητας, με επιμονή και υπομονή» τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμα του από την περιοχή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την σφαγή στο Κομμένο Άρτας σαν σήμερα πριν από 73χρόνια στις 16 Αυγούστου του 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

«Η Ελλάδα έχει συγκροτημένη στρατηγική για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας και το έργο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής η οποία έχει βγάλει και σχετικό πόρισμα.

«Θα πράξουμε ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό και νομικό επίπεδο για να εκπληρωθεί το ιστορικό χρέος» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφίχθη λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στο μαρτυρικό χωριό όπου άγημα του στρατού απέδωσε τιμές. Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκαν η Κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος, βουλευτές και ο Δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά, στον οποίο ανήκει το Κομμένου, κ. Ευστάθιος Γιαννούλης.



Πηγή www.protothema.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus