Διυλιστήριο: Δύο Έλληνες ευρωβουλευτές συνεργάζονται μυστικά με την Κομισιόν για την ακύρωση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Δύο Έλληνες ευρωβουλευτές συνεργάζονται μυστικά με την Κομισιόν για την ακύρωση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών


Ερώτηση για τις τηλεοπτικές άδειες και τις μυστικές συνεννοήσεις της Κομισιόν με 2 ευρωβουλευτές κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.



Όπως αναφέρει στην ερώτηση του προς την Κομισιόν:

Στην ετήσια συνάντηση τύπου της Γερμανίας, ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ, ερωτήθηκε για τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα που έχουν ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Έτινγκερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης της Κομισιόν αν η διαδικασία χορήγησης των αδειών «θίγει την πολλαπλότητα των απόψεων και την ελευθερία του τύπου» και ότι συνεργάζεται για την υπόθεση με δύο Έλληνες ευρωβουλευτές.

Στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο επικρατούσε επί χρόνια ο νόμος της ζούγκλας και η κυβέρνηση προχώρησε για πρώτη φορά σε διαγωνισμό αδειοδότησης. Μάλιστα στο σχετικό διαγωνισμό πλειοδότησαν φορείς με σαφή αντικυβερνητικό προσανατολισμό, εξέλιξη που κάθε άλλο παρά θίγει την «πολλαπλότητα των απόψεων» στην οποία ο κ. Έτινγκερ αναφέρθηκε.

Ερωτάται η Επιτροπή:

1. Με ποιους ευρωβουλευτές συνεργάζεται μυστικά ο Επίτροπος;
2. Ανήκουν στην Επιτροπή Πολιτισμού αρμόδια για τα ΜΜΕ, αντιπροσωπεύουν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ή με τι άλλα κριτήρια επιλέχθηκαν;
3. Έχει ζητήσει ο επίτροπος τη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης για το ίδιο θέμα ή αρκείται στις συμβουλές των 2 μυστηριωδών ευρωβουλευτών;

Πηγή tvxs.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus