Διυλιστήριο: Συγχώνευση Deutsche Bank με Commerzbank

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Συγχώνευση Deutsche Bank με Commerzbank



To ενδεχόμενο συγχώνευσης της Deutsche Bank με την Commerzbank αναφέρει σε δημοσίευμα του το «Manager Magazin». Το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι το σενάριο αυτό έχει εξεταστεί από τη διοίκηση της Deutsche Bank της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας.

Έκκληση για συγχωνεύσεις τραπεζών

Ο επικεφαλής της Deutsche Bank Τζον Κράιαν έκανε σήμερα μία ασυνήθιστη δημόσια έκκληση για συγχωνεύσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών, λίγες εβδομάδες αφού η D.B η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα δυσκολεύθηκε να περάσει τα ευρωπαικά stress tests.

Νέες συζητήσεις για το μέλλον της Deutsche Bank

Οι δηλώσεις του Κράιαν θα πυροδοτήσουν πιθανόν νέες συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της γερμανικής τράπεζας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα, αν και ο ίδιος έσπευσε να απορρίψει δημοσιεύματα ότι η Deutsche εξετάζει τη συγχώνευσή της με την Commerzbank, η οποία ανήκει εν μέρει στο γερμανικό κράτος.
Επικρίνοντας αυτό που ανέφερε ως «μικρή περιφερειακή διάσταση των τραπεζών», ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας σημείωσε: «Χρειαζόμαστε περισσότερες συγχωνεύσεις, σε εθνικό επίπεδο, αλλά επίσης και διασυνοριακά». Ερωτηθείς, αν βλέπει ότι έρχεται πάλι καιρός που η Deutsche θα εμπλακεί σε μεγάλες εξαγορές, απάντησε «όχι στο κοντινό μέλλον».

Κατακρημνισμένα τα επιτόκια

Τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών μειώνονται γενικά, καθώς η οικονομική ανάπτυξη παραμένει σε χαμηλή ταχύτητα, τα επιτόκια είναι κατακρημνισμένα και συνεχίζεται η εκκαθάριση επισφαλών δανείων, ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι γερμανικές τράπεζες ειδικότερα δυσκολεύονται, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τυπώνει συνεχώς νέο χρήμα και καθιστά ακριβότερη τη διαφύλαξη μετρητών από τις τράπεζες.

«Εάν κοιτάξουμε ειδικότερα τη Γερμανία, δεν έχει περάσει από αυτό το κύμα των συγχωνεύσεων, όπως έχει κάνει η Ισπανία», δήλωσε ο Κράιαν, προσθέτοντας: «Στη Γερμανία υπάρχουν, κατά την άποψή μου, πάρα πολλές τράπεζες».

Kριτική στην ΕΚΤ

Ο Κράιαν έστρεψε την κριτική του και προς την ΕΚΤ. «Οι παράπλευρες συνέπειες από αυτές τις πολιτικές γίνονται τώρα όλο και πιο φανερές», είπε, προσθέτοντας: «Δεν είναι μόνο ότι υποφέρουν οι τράπεζες. Υπάρχουν και καταστροφικές συνέπειες για τους αποταμιευτές και τις συνταξιοδοτικές επενδύσεις τους».

Πηγή www.unblock.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus