Διυλιστήριο: ΕΝ.ΚΛΩ: Με παρέμβαση Φλαμπουράρη ακυρώνονται οι δύο πλειστηριασμοί

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΕΝ.ΚΛΩ: Με παρέμβαση Φλαμπουράρη ακυρώνονται οι δύο πλειστηριασμοί



Η κυβέρνηση θέλει να διασώσει και να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την σταδιακή επαναλειτουργία της άλλοτε κραταιάς Κλωστοϋφαντουργίας της ΕΝ.ΚΛΩ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της fmvoice.gr, με προσωπική παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ακυρώνονται για 6 μήνες οι δύο προγραμματισμένοι σημερινοί πλειστηριασμοί δύο εργοστασίων της ιστορικής κλωστοϋφαντουργίας.


Γράφει ο: Θάνος Ξυδόπουλος

Με την κίνηση αυτή δίνεται ο χρόνος στον στρατηγικό επενδυτή να προχωρήσει στο business plan της εταιρίας με το οποίο θα διασωθούν οι 350 θέσεις εργασίας και θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά τα 3 εργοστάσια του Ομίλου από τα 17 που λειτουργούσαν τις καλές εποχές. Ειδικότερα, ο Έλληνας επιχειρηματίας που μετέχει σε fund του Λουξεμβούργου έχει καθορίσει σε πλήρη λεπτομέρεια το πλάνο ανασυγκρότησης της εταιρίας. Ειδικότερα, στο μισθολογικό οι αποδοχές των εργαζομένων θα είναι 751 ευρώ συν την ασφάλιση τους.

Επίσης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές της fmvoice.grστο νέο εταιρικό σχήμα που θα δημιουργηθεί θα μετέχουν και οι εργαζόμενοι με 25% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΝ.ΚΛΩ.Το σχέδιο του νέου επενδυτή έχουν «αγκαλιάσει» οι περισσότεροι πρώην εργαζόμενοι των εργοστασίων. Συγκεκριμένα, το σχέδιο κινείται στη βάση της Κοινωνικής Οικονομίας και προβλέπει την λειτουργία των εργοστασίων αρχικά σε Κομοτηνή και Νάουσα με περίπου 350 εργαζόμενους να επιστρέφουν μετά από 8 χρόνια στις θέσεις εργασίας τους. Σε δεύτερη φάση οι θέσεις εργασίας θα φτάσουν τις 600 περίπου σε βάθος τετραετίας.

Συνολικά το ύψος των χρεών της ΕΝ.ΚΛΩ φτάνει περίπου τα 340 εκατομμύρια, εκ των οποίων για τις τράπεζες είναι 190 εκατομμύρια, για το δημόσιο μαζί με τα ασφαλιστικά ταμεία 85 εκατομμύρια και για τους εργαζομένους 36 εκατομμύρια. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι είναι προνομιακοί πιστωτές και στις περιπτώσεις είτε της εκποίησης είτε της πώλησης, θα πάρουν το μισό της αξίας του τιμήματος και το άλλο μισό θα πάει στο ΙΚΑ.

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως τον Απρίλιο του 2016 η Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου συνέστησε εννεαμελή ομάδα εργασίας για την αξιολόγηση και την τελική διαμόρφωση επιχειρησιακού σχεδίου που δύναται να υποστηρίξει την επαναλειτουργία εγκαταστάσεων της υπό πτώχευση «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας ΑΕ». Η εν λόγω ομάδα εργασίας παρέπεμψε σε ανεξάρτητο εκτιμητή το επιχειρησιακό σχέδιο των εργαζομένων, το οποίο αξιολογήθηκε θετικά σε όλες τις επιχειρησιακές παραμέτρους του.

Στο μεταξύ, αξίζει να τονίσουμε ότι στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία ήταν ήδη σε κατάσταση ημιθανή. Στις 26 Φεβρουαρίου 2010, ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της στο Χ. Α- της ίδιας εταιρίας που στο απόγειο της «φόυσκας» της Σοφοκλέους το 1999 είχε φτάσει η καφαλαιοποίησή της στα 3 δισ. ευρώ.

Πηγή www.fmvoice.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus