Διυλιστήριο: Πρόκληση Ζέμαν (Τσεχία): Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Πρόκληση Ζέμαν (Τσεχία): Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά



Σε μία ιδιαίτερα προκλητική πρόταση προχώρησε ο Πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν. Όπως τόνισε, οι πρόσφυγες και μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να μεταφέρονται στα ακατοίκητα ελληνικά νησιά, «ως ένα είδος αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας έναντι του μπλοκ»:

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να βρει σπίτια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά της, ως ένα είδος αποπληρωμής του χρέους της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει πολλά ακατοίκητα νησιά και μεγάλο εξωτερικό χρέος.

Έτσι, αν δημιουργηθούν hot spot στα νησιά αυτά, θα καλυφθεί ένα μέρος του χρέους.

Η μουσουλμανική κουλτούρα πολλών από αυτά δεν ταιριάζει με την τοπική κουλτούρα».

Εκτός από το ότι η παραπάνω πρόταση μας γυρνά σε άλλες σκοτεινές εποχές, όταν κάποιοι εξορίζονταν σε ακατοίκητα νησιά, καταπατά και τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, ενώ ουσιαστικά απαλλάσσει τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. από τις ευθύνες τους, αφήνοντας έτσι όλο το βάρος (και πάλι) στην Ελλάδα και μετατρέποντας την σε μια «αποθήκη ψυχών»

Επίσης, ο Τσέχος Πρόεδρος επισήμανε πως ως τόποι διαμονής για όσους δε δικαιούνται άσυλο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και «άδεια» μέρη της Αφρικής.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus