Διυλιστήριο: Τζο Μπάιντεν: Ο Ομπάμα θα εγείρει και θέμα χρέους κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Τζο Μπάιντεν: Ο Ομπάμα θα εγείρει και θέμα χρέους κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα εγείρει το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, δήλωσε: «Σας υπόσχομαι ότι θα εγείρει κάθε σχετικό θέμα».

Αποδεχόμενος το βράδυ της Πέμπτης τιμητική διάκριση στο ετήσιο δείπνο του OXI Foundation, που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Ειρήνης στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μπάιντεν μίλησε με θερμά λόγια για την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Αποδεχόμενος το βράδυ της Πέμπτης τιμητική διάκριση στο ετήσιο δείπνο του OXI Foundation, που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Ειρήνης στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μπάιντεν μίλησε με θερμά λόγια για την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο γιος του Μπο, ο οποίος που πέθανε πριν από ενάμιση χρόνο από καρκίνο, και η νεαρή Γιαζίντι Νάντια Μουράντ, η οποία δραπέτευσε από τα χέρια των τζιχαντιστών, οι οποίοι τη χρησιμοποιούσαν ως σκλάβα του σεξ τιμήθηκαν γιατί «επέδειξαν το ίδιο εξαιρετικό θάρρος του Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ που επέδειξαν κι οι Έλληνες στο Β` Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Στέκομαι με ταπεινότητα δίπλα της», είπε ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν για τη Νάντια Μουράντ, που είναι πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ στα θέματα παράνομης διακίνησης προσώπων. Πρόσθεσε ότι η εκδήλωση αποτελεί μία ισχυρή υπενθύμιση του τι κάνει ένα άνδρα ή μία γυναίκα έντιμους ή θαρραλέους.

Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν ξέσπασε σε λυγμούς όταν ανακοινώθηκε η βράβευση του γιου του, ενώ αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στη ζωή του γιου του που αν και Γενικός Εισαγγελέας του Ντέλαγουερ παρουσιάστηκε στον αμερικανικό στρατό και αποσπάστηκε στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αλλά και στους ανθρώπους που μάχονται τον καρκίνο. Μάλιστα, το ίδρυμα που δημιουργήθηκε στο όνομα του γιου του έχει αυτόν το στόχο. «Έκανε κάθε του στιγμή να έχει αξία. Ποτέ του δεν τα έβαλε κάτω και μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν γεμάτος ελπίδα», είπε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για το γιο του.

Στις υπόλοιπες σύντομες αναφορές του μίλησε για τον ηρωισμό των Ελλήνων στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και του πρώην γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη. «Δεν βρήκα ποτέ στις προσωπικές μου σχέσεις άλλη ομάδα ανθρώπων περισσότερο πιστούς και θαρραλέους από τους Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus