Διυλιστήριο: VIDEO - Υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ ο Β. Πολύδωρας: Είδα τάση συναίνεσης στον πρωθυπουργό - Όχι από ΝΔ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

VIDEO - Υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ ο Β. Πολύδωρας: Είδα τάση συναίνεσης στον πρωθυπουργό - Όχι από ΝΔ



Συνάντηση στο Μεγάρο Μαξίμου έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετον πρώην βουλευτή και υπουργό της ΝΔ, Βύρωνα Πολύδωρα, οποίος προτείνεται από τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές, ανέφεραν ότι πρόκειται για «πρόσωπο που η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει», τονίζοντας παράλληλα ότι «τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της Ν.Δ. είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία, με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιοδήποτε διαγωνισμού».

Σε δηλώσεις που έκανε εξερχόμενος από το μέγαρο Μαξίμου ο κ. Πολύδωρας χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ως «βραχυκύκλωμα».

Απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, ο πρώην υπουργός τόνισε: «Εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια και ούτε είδα στο πνεύμα με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα. Είδα τάση για συναίνεση».

Ο κ. Πολύδωρας εξέφρασε την πρόθεσή του να συναντηθεί τόσο με τους προέδρους των κομμάτων, όσο και με τον Πρόερδο της Δημοκρατίας για να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.




Από την πλευρά του ο υπ. Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε δήλωσή του, τόνισε την αναγκαιότητα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις.

Ωστόσο, από την πλευρά της ΝΔ, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι θα τηρήσει αρνητική στάση με ορισμένα στελέχη ήδη να τάσσονται δημόσια εναντίον αυτής της υποψηφιότητας.’

Λίγο μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι με βάση τη νέα υποψηφιότητα, «δεν θα υπάρχει έδαφος για εύλογες ή προσχηματικές αιτιάσεις για να μην προχωρήσουμε άμεσα και γρήγορα» στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Αρνητικά τοποθετήθηκε για το ζήτημα και το Ποτάμι, αφήνοντας αιχμές για τον κ. Πολύδωρα.

Πηγή www.altsantiri.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus