Διυλιστήριο: Ανησυχεί η ΕΕ για την απειλή «βέτο» του Ρέντσι

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ανησυχεί η ΕΕ για την απειλή «βέτο» του Ρέντσι



Οι δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι, που απείλησε πως θα ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για το 2017, εάν όλα τα κράτη, και ειδικά τα ανατολικά, δεν αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στο προσφυγικό, έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κόλπους της ΕΕ.

Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα στον EUobserver υπό τον τίτλο «Η Ιταλία απειλεί να προβάλλει βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. λόγω του μεταναστευτικού», το οποίο αναφέρει ότι λιγότεροι από 1.400 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί σε άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ, εκ των οποίων κανένας στην Ουγγαρία, την Πολωνία ή τη Σλοβακία.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι με αφορμή τα στοιχεία, ο Ιταλός πρωθυπουργός έσπευσε να διαμηνύσει, μέσω δηλώσεών του στο ιταλικό πρακτορείο ANSA, ότι η χώρα του, της οποίας η συνεισφορά στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. ανέρχεται περίπου στα 20 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να δώσει το πράσινο φως όταν ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό του 2017, αν η Ουγγαρία και η Σλοβακία συνεχίσουν τα κηρύγματα, χωρίς να προσφέρουν καμία βοήθεια στο μεταναστευτικό.

«O Mατέο Ρέντσι δεσμεύεται να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης», αναφέρει εξάλλου η Politico.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, με την κίνηση αυτή, στέλνει μήνυμα στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, οι οποίες έχουν κλείσει τα σύνορά τους και αμφισβητούν το σχέδιο μετεγκατάστασης ότι, εάν δεν συμφωνήσουν να υποδεχθούν μετανάστες, τότε αυτός θα αρνηθεί να σταλούν στις συγκεκριμένες χώρες χρήματα από την Ιταλία.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται τέλος και το δημοσίευμα στην Euractiv, με τίτλο: «Ο Ρέντσι απειλεί τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. εξαιτίας του μεταναστευτικού».

Πηγή www.unblock.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus