Διυλιστήριο: ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες


Το Διυλιστήριο λέει : '' ... Για μια ακόμη φορά , το σύστημα των σαράντα τελευταίων ετών, επικράτησε. Όπως τότε που επί κυβερνήσεως Καραμανλή, υπήρξε το θέμα του βασικού μετόχου, και μετά ''έπεσε'' και μας ήρθε ο Γιωργάκης, έτσι και τώρα μας δόθηκε μια μοναδική ευκαιρία να χτυπήσουμε ένα σύστημα που δημιουργήθηκε, όχι για να κατασκευάσει τις απαραίτητες δικλείδες υπεράσπισης του Ελληνικού Κράτους, αλλά για να πηγαίνουν κλέβοντας τα λεφτά σε συγκεκριμένους. Ένα σύστημα 40 χρόνων που αποτελείτε από κανάλια, δημοσκοπικές, εργολάβους κατασκευών, τραπεζίτες, πολιτικούς, δικαστικούς με θαλασσοδάνεια, offshore, φόρους που δεν πληρώθηκαν ποτέ, μίζες, pampers κτλ  κατάφερε να επικρατήσει ....'''  

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 23:00 η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με την ανεπίσημη ενημέρωση που είχαν οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται έξω από το ΣτΕ οι ανώτατοι δικαστές έκριναν αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός με πλειοψηφία 14 ψήφων ενώ11 δικαστές ψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας. Η απόφαση επί της ουσίας αναγνωρίζει την πλήρη αρμοδιότητα του ΕΣΡ στην όλη διαδικασία αδειοδότησης και ως εκ τούτου η διαδικασία που προέβλεπε ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματική.

Θεωρείται βέβαιο ότι η απόφαση θα προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις και νέα δεδομένα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν βάλει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών πρώτο στην ατζέντα τους και μάλιστα, ενόψει ανασχηματισμού, κρίσιμη θεωρείται η απόφαση και για το μέλλον του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.

Η τηλεοπτική αγορά αναμένει με κομμένη την ανάσα την επόμενη μέρα της απόφασης καθώς τα κανάλια που δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια δεν ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι και οι εργαζόμενοι αγωνιούν για το μέλλον τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν επιβεβαίωσε σενάρια, σύμφωνα με τα οποία, θα επιλεγόταν μια μέση λύση η οποία θα προέβλεπε ένα μικρό χρονικό περιθώριο προσαρμογής για την κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι ο νόμος Παππά θα πρέπει να καταργηθεί, τα κανάλια που δεν πήραν άδεια θα μπορούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν κανονικά ενώ όσα επιχειρηματικά σχήματα έλαβαν άδεια με τη διαδικασία που προέβλεπε ο νόμος Παππά θα πρέπει να λάβουν τα χρήματα που έχουν καταβάλει.



Πηγή www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus