Διυλιστήριο: Ανάπτυξη με 1.5% το τρίτο τρίμηνο, η υψηλότερη από το 2008

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ανάπτυξη με 1.5% το τρίτο τρίμηνο, η υψηλότερη από το 2008



Τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το πρώτο τρίμηνο του 2008 κατέγραψε η ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2016 καθώς αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,5% σε ετήσια βάση και 0,5% σε τριμηνιαία βάση σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). η οικονομία κινείται σε οριακά θετικό έδαφος το 9μηνο.

Τα στοιχεία είναι καλύτερα των αναμενομένων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο Bloomberg, το ελληνικό ΑΕΠ αναμένετο να ενισχυθεί κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση και κατά 0,4% σε ετήσια βάση.

Η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε επίσης προς το καλύτερο τις επιδόσεις του 2ου τριμήνου. Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 0,3% σε τριμηνιαία βάση το 2ο τρίμηνο αλλά συρρικνώθηκε με ρυθμό 0,6% σε ετήσια βάση.

Σημειώνεται ότι η οικονομία συρρικνώθηκε με ρυθμό 0,8% σε ετήσια βάση το 1ο τρίμηνο του 2016, 0,6% το 2ο τρίμηνο ενώ αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,5% το τρίτο τρίμηνο με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.

Η ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις αναμένεται να αναθεωρηθούν, όταν καταρτιστούν και ανακοινωθούν, στις 29/11/2016, τα προσωρινά στοιχεία με βάση επικαιροποιημένα πρωτογενή στοιχεία που θα έχουν καταστεί διαθέσιμα τότε.

Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία μηνός Σεπτεμβρίου ισοζυγίου πληρωμών) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

Επισημαίνεται ότι το ΑΕΠ των προηγούμενων τριμήνων έχει αναθεωρηθεί λόγω προσαρμογής των τριμηνιαίων εθνικών λογαριασμών στα αναθεωρημένα ετήσια στοιχεία και λόγω ενημερωμένων στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης.

Πηγή www.ert.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus