Διυλιστήριο: Ερντογάν: Καταφύγιο για τους τρομοκράτες, η Γερμανία

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ερντογάν: Καταφύγιο για τους τρομοκράτες, η Γερμανία



Επίθεση του Τούρκου προέδρου στην Γερμανία, την οποία κατηγορεί για υποκίνηση τρομοκρατίας. Ποια η απάντηση του Γερμανού ΥΠΕΞ

Καταφύγιο για τους τρομοκράτες, χαρακτήρισε την Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν την Γερμανία, επισημαίνοντας ότι η τελευταία "θα κριθεί από την ιστορία" ενώ την κατηγόρησε ότι απέτυχε να "ξεριζώσει" τους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Τουρκία θεωρεί "εγκέφαλο" της απόπειρας πραξικοπήματος που σημειώθηκε στη χώρα τον Ιούλιο.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Γερμανία εδώ και καιρό προστατεύει μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο 30 χρόνια τώρα παλεύει για αυτονομία των Κούρδων, και του ακροαριστερού DHKP-C, το οποίο έχει πραγματοποιήσει ένοπλες επιθέσεις στην Τουρκία.

"Ανησυχούμε ότι η Γερμανία, η οποία προστατεύει το PKK και το DHKP-C για χρόνια, αποτελεί πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Γκιουλέν. Δεν έχουμε καμία προσδοκία από τη Γερμανία αλλά θα κριθεί από την ιστορία για υποκίνηση τρομοκρατίας. Η Γερμανία έχει καταστεί σημαντικό καταφύγιο για τους τρομοκράτες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Χέικο Μάας δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θέλει να κρίνει αν το κίνημα του Γκιουλέν έχει πολιτικό χαρακτήρα ή όχι, επισημαίνοντας ότι το Βερολίνο δεν εκδίδει ύποπτους αν αυτοί αντιμετωπίζουν πολιτικές κατηγορίες. "Αυτό σίγουρα δεν θα συμβεί. Για κάθε έκδοση που θα πραγματοποιηθεί, πρέπει να υπάρχει σοβαρή ένδειξη "κλασικής εγκληματικής δραστηριότητας", είπε.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι ανησυχεί για την απροθυμία της Γερμανίας, προειδοποιώντας ότι "η απειλή της τρομοκρατίας θα επιστρέψει και θα χτυπήσει σαν μπούμερανγκ".
"Δεν καταλαβαίνουμε τις δηλώσεις Ερντογάν"

Απάντηση στον Ερντογάν έδωσε για λογαριασμό της Γερμανίας, ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, επισημαίνοντας ότι "δεν μπορεί να καταλάβει καθόλου αυτές τις δηλώσεις", σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο Σταϊνμάιερ διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία επιθυμεί να έχει "στενές και εποικοδομητικές σχέσεις" με την Άγκυρα αλλά "δεν θα μασήσει τα λόγια της" σε θέματα που αφορούν παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου.

Πηγή: Reuters

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus