Διυλιστήριο: Άρχισαν τα μαθήματα κολύμβησης για τους μαθητές στο Γαλάτσι

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Άρχισαν τα μαθήματα κολύμβησης για τους μαθητές στο Γαλάτσι

Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης, στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής, για τους μαθητές της Γ’ τάξης του Δημοτικού.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Γαλατσίου διαθέτει για την υλοποίησή του προγράμματος το Ανοιχτό Κολυμβητήριο στο Άλσος Βεϊκου, το πούλμαν για τη μεταφορά των μαθητών και έναν καθηγητή Φυσικής Αγωγής, ο οποίος θα συμμετέχει στο μάθημα από κοινού με τους τρεις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας. Σημειώνεται ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν ειδικότητα κολύμβησης. Επίσης, στα μαθήματα κολύμβησης είναι παρών και ένας συνοδός-εκπαιδευτικός από το Δημοτικό Σχολείο.


Το εν λόγω πρόγραμμα προωθεί η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ., σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Για το πρώτο τρίμηνο (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος- Νοέμβριος 2016) υλοποίησης του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης έχουν δηλώσει συμμετοχή το 9ο και 16ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου.
Σημειώνουμε ότι ήδη πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα μαθήματα κολύμβησης στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο του Άλσους Βεϊκου με μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρον από τους μικρούς κολυμβητές.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος συνομιλώντας με τους προπονητές και τους γυμναστές, τόνισε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι εξαιρετική, καθώς με αυτό τον τρόπο αξιοποιείται ακόμη περισσότερο το κολυμβητήριο και δίνεται η δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να μάθουν κολύμβηση ώστε το καλοκαίρι να χαίρονται τη θάλασσα με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Επισημαίνεται πως η χώρα μας αν και θαλασσινή, δυστυχώς κατέχει αρνητικά ρεκόρ σε πνιγμούς, τόσο στις μικρές, όσο και στις μεγάλες ηλικίες. Είναι ανάγκη λοιπόν όλοι οι μικροί μαθητές μας να αξιοποιήσουν στο έπακρο το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να μάθουν να κολυμπάνε με ασφάλεια
στις θάλασσες και στις πισίνες.

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus