Διυλιστήριο: Ξεκόλλησε και οδεύει σε κατασκευή η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Σερρών

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ξεκόλλησε και οδεύει σε κατασκευή η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Σερρών



Ένα ακόμα ΣΔΙΤ απορριμμάτων μετά από εκείνο της Ηπείρου προχωρά προς υλοποίηση. Πρόκειται για το ΣΔΙΤ Σερρών, καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε τον περιφερειακό σχεδιασμό (ΠΕΣΔΑ). Φορέας Υλοποίησης είναι η Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Σερρών Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία (ΕΣΑΝΣ ΑΑΕ).

Αυτό το δεύτερο ΣΔΙΤ πρόκειται να καλύψει τους Νομούς Σερρών και Κιλκίς (για αρχή τον Δήμο). Ανάδοχος του έργου είναι η Κ/Ξ Intrakat-Archirodon-Envitec. Το κόστος του έργου είναι 35εκ.ευρώ από τα οποία 15εκ.ευρώ είναι με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα ίδια κεφάλαια και τραπεζικός δανεισμός από την Εθνική Τράπεζα.

Το αντικείμενο της σύμπραξης είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Νομό Σερρών.

Εφόσον η κατασκευή της μονάδας ξεκινήσει το 2017, θα ολοκληρωθεί το 2019 καθώς απαιτούνται 22 μήνες. θα δημιουργηθούν περισσότερες από 150 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο και πάνω από 60 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την 25ετή λειτουργία του έργου. Με τη λειτουργία της θα μπορεί να επεξεργάζεται 63.000 τόνους ετησίως.

Πηγή ypodomes.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus