Διυλιστήριο: Διπλό nein στον Ομπάμα για το ελληνικό χρέος

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Διπλό nein στον Ομπάμα για το ελληνικό χρέος


Συντάκτης:
efsyn.gr

Ενα ηχηρό «όχι» ήταν η απάντηση του Βερολίνου στις προτροπές του Αμερικανού προέδρου προς τους δανειστές για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Το Eurogroup έχει δώσει την απάντησή του από τον Μάιο, ήταν η ορθή-κοφτή απάντηση των εκπροσώπων της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλγφκανγκ Σόιμπλε απαντώντας σε ερωτήσεις του ανταποκριτή της «Εφημερίδας των Συντακτών» στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλου.

«Δίνουμε μεγάλη σημασία στις δηλώσεις Ομπάμα», είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ για λογαριασμό της καγκελαρίας, «όμως το Eurogroup έχει δώσει τον περασμένο Μάιο απάντηση στο πώς θα γίνει αυτό και το σχέδιο προβλέπει ότι θα υπάρξουν μακροπρόθεσμα μέτρα μετά το 2018».

Όσο για τον Γιουργκ Βαϊσγκέρμπερ, εξέφρασε με λιγότερο διπλωματικό τρόπο την ίδια θέση για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών:

«Δεν υπάρχει κάτι που να έχει αλλάξει στο Βερολίνο σχετικά με το ελληνικό χρέος. Οι θέσεις μας δεν έχουν αλλάξει, ούτε η επίσκεψη Ομπάμα θα φέρει κάποια αλλαγή. Ισχύει ό,τι συμφωνήθηκε τον περασμένο Μάιο».

Ο ίδιος ο Σόιμπλε άλλωστε είχε απαντήσει στο ίδιο ερώτημα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Passauer Neue Presse». «Όποιος λέει "θα μειώσουμε το χρέος σας" δεν προσφέρει καλή υπηρεσία στην Ελλάδα», είπε.

Στη χθεσινή συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στη σημερινή ομιλία του από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ο Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε τους δανειστές της Ελλάδας να προχωρήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους με στόχο μια βιώσιμη ανάπτυξη.

«Εμμένουμε στη θέση μας ότι μόνο με τη λιτότητα δεν γίνεται τίποτα» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του χρέους «κλειδί» για να ανακάμψει η χώρα.


Ντάισελμπλουμ: Τον Δεκέμβριο η συζήτηση για το ελληνικό χρέος 

Οι σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της είναι πιο εποικοδομητικές από ποτέ και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν ευρέος φάσματος ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στη συνεδρίασή τους την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup

«Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να είναι πολύ δεσμευμένη και να εργάζεται πολύ πιο εποικοδομητικά από προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπάρχει ένας βαθμός αισιοδοξίας», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ σε συνέδριο στο Λονδίνο, προσθέτοντας: «Τον Δεκέμβριο, θα πρέπει να συζητήσουμε για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τώρα και στα επόμενα χρόνια μπορεί να καθορισθούν μία σειρά από μέτρα για το τέλος του προγράμματος».

Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus