Διυλιστήριο: Οι ΑΝ.ΕΛ καταψήφισαν ρύθμιση για εξομοίωση γάμου & συμφώνου συμβίωσης

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Οι ΑΝ.ΕΛ καταψήφισαν ρύθμιση για εξομοίωση γάμου & συμφώνου συμβίωσης


Πάνε να νομιμοποιήσουν το τρίτο φύλο υποστήριξε ο εισηγητής των ΑΝ.ΕΛ και καταψήφισε τη σχετική ρύθμιση.

Ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να καταψηφίσει μετά το σύμφωνο συμβίωσης, τον περασμένο Δεκέμβριο, διατάξεις οδηγίας της ΕΕ η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων την ίση μεταχείριση των ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλετικής και εθνοτικής καταγωγής.

Έτσι η κυβέρνηση θα προστρέξει, για μια ακόμα φορά, στην αντιπολίτευση προκειμένου να μην οδηγηθεί σε κοινοβουλευτικό φιάσκο.

Συγκεκριμένα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψήφισαν (στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή) άρθρα για την εξομοίωση γάμου και συμφώνου συμβίωσης

Με την κοινοτική οδηγία επέρχεται πλήρης εξίσωση γάμου και συμφώνου συμβίωσης στους χώρους εργασίας. Έτσι όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης θα έχουν στο εξής τα ίδια δικαιώματα με όσους έχουν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου και θα μπορούν να διεκδικούν συνυπηρέτηση, οικογενειακά επιδόματα και άλλες παροχές.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης δεν άφησε περιθώρια για υπερψήφιση. Δήλωσε μεταξύ των άλλων « Όταν εμείς αντιδρούσαμε στο σύμφωνο και εκφράζαμε φόβους ότι ανοίγει ο δρόμος για γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία τότε η πλειοψηφία βουλευτών έλεγε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Σήμερα επαληθευόμαστε και αντιδρούμε. Πάμε να νομιμοποιήσουμε το τρίτο φύλο. Έτσι ανοίγει ο δρόμος και για γάμο και για τεκνοθεσία. Οι εκτροπές του οικογενειακού θεσμού και οι αναδυόμενες άλλες μορφές οικογένειας οδηγούν σε αποχριστιανισμό των σύγχρονων κοινωνιών. Δεν είμαστε ενάντια στην ισότητα ανεξαρτήτως φύλου και στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά για εμάς τους ΑΝΕΛ μεγαλύτερη αξία έχει ο σεβασμός του ανθρώπου από όπου απορρέει η απόρριψη οποιοδήποτε θεσμού υποκατάστατου της οικογένειας».

Οι ΑΝΕΛ υπερψήφισαν επί της αρχής την κοινοτική οδηγία.

Υπέρ της τροπολογίας φυσικά τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι

Πηγή news.in.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus