Διυλιστήριο: Βόμβα Κακλαμάνη, με πολλούς αποδέκτες! «Πόση ήταν η ανάγκη για Μνημόνιο, και ΔΝΤ;». Αιχμές για Σημίτη, Στουρνάρα, ΓΑΠ και συγκυβέρνηση …

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Βόμβα Κακλαμάνη, με πολλούς αποδέκτες! «Πόση ήταν η ανάγκη για Μνημόνιο, και ΔΝΤ;». Αιχμές για Σημίτη, Στουρνάρα, ΓΑΠ και συγκυβέρνηση …



Ταράζει τα πολιτικά νερά, αλλά δημιουργεί και άλλα δεδομένα και περιθωρια εθνικών χειρισμών και τακτικών “ελιγμών” στο ζήτημα των διαπραγματευσεων για την αξιολόγηση και την ελάφρυνση του χρέους, η τοποθέτηση του Α/δρου της Βουλής, στη συζήτηση για τον Προυπολογισμό! Κατόπιν της απάντησης του Eυκλ Τσακαλώτου, ότι δεν προκρίνει ως ορθή επιλογή την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής ώστε να διερευνηθούν ευθύνες για το πώς μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο, ο βουλευτής της Α Αθήνας της ΝΔ και τακτικός συνομιλητής του Κώστα Καραμανλή, Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι τώρα αρχίζει και καταρρίπτεται ο μύθος που δημιούργησε ένα τμήμα του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της χώρας, ότι για την είσοδο της Ελλάδας στο Μνημόνιο φταίει η πενταετία Καραμανλή.

“Τα στοιχεία περί ελλείμματος 3,5%, φέρουν την υπογραφή Στουρνάρα, του αρχιτέκτονα της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ”, είπε και προσέθεσε ότι “ταυτοχρόνως αποδεικνύεται ότι από τα πέντε χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή, τα τρία χρόνια το έλλειμμα μειωνόταν σε σχέση με το έλλειμμα της περιόδου Σημίτη 1995 – 2005.”

«Εγώ δεν θα πω, πως βγήκε το περίφημο 15,7% που ακόμη και με τα στοιχεία της Τράπεζας είναι 15,2% μετά που έβαλε το χέρι του ο κ. Γεωργίου. Κι εκεί υπάρχει διαφορά 0,6%» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε πως δεν αμφισβητούν ούτε οι φανατικοί πολέμιοι της διακυβέρνησης Καραμανλή, το γεγονός ότι η ανεργία ήταν στο 7,5%, ούτε τις τιμές των σπρεντ (100 έως 150 μονάδες) για να διερωτηθεί «πόση ήταν η ανάγκη για Μνημόνιο;».

«Δεν μπορώ να το καταλάβω με βάση αυτά τα στοιχεία γιατί μπήκαμε και καλέσαμε το ΔΝΤ;» έθεσε το ερώτημα και επικαλούμενος τα στοιχεία του εξοπλιστικού προγράμματος – των 86 δισ. – επισήμανε ότι αναλογικά με το ΑΕΠ είμαστε η πέμπτη χώρα στον κόσμο σε εξοπλιστικές δαπάνες και το 25% του χρέους μας οφείλεται σε αυτό. «Αυτά δεν μπορούν να μείνουν στο σκοτάδι. Είναι και όπλο της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση και για τη διευθέτηση του χρέους… Τους εξοπλισμούς, τους παίρναμε από την Γερμανία είτε από την Αμερική. Τι έρχονται τώρα και μας κουνούν το δάχτυλο και κάνουν και τους δύσκολους για το χρέος;» σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης.

Πηγή: left.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus