Διυλιστήριο: Χριστουγεννιάτικο δώρο σε χαμηλοσυνταξιούχους και μονογονεϊκές οικογένειες από το πλεόνασμα του κράτους

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικο δώρο σε χαμηλοσυνταξιούχους και μονογονεϊκές οικογένειες από το πλεόνασμα του κράτους



Ο κύβος για το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ερρίφθη και πιθανότατα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων να χορηγηθεί σε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους και μονογονεϊκές οικογένειες μέρος (το 30%) από το πλεόνασμα του 1 δισ. ευρώ που έφεραν φέτος τα αυξημένα φορολογικά έσοδα στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Το πλεόνασμα οφείλεται στην υπέρβαση φέτος κατά 1 δισ. ευρώ των φορολογικών εσόδων του Προυπολογισμού (1,1% του ΑΕΠ η 1,9 δις ευρώ) έναντι του μνημονιακού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,5%του ΑΕΠ δηλαδή 900 εκ.ευρώ.

Σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου αν τα έσοδα του Προυπολογισμού ενός έτους υπερβούν τον συμφωνηθέντα με τους δανειστές στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος τότε το 30% του πλεονάσματος μπορεί να διατεθεί για κοινωνικούς σκοπούς,ενώ το υπόλοιπο κατευθύνεται στην εξόφληση μέρους του δημοσίου χρέους.
Στην περίπτωση του φετινού πλεονάσματος το 30% αντιστοιχεί σε 300 εκ.,ευρώ τα οποία θα διατεθούν σε χαμηλοσυνταξιούχους και μονογονεικές οικογένειες ως κοινωνικό εφάπαξ μέρισμα.

Ηδη έχει δοθεί εντολή στα Υπουργεία από τον συντονιστή του εγχειρήματος Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη να προτείνουν ποιες κατηγορίες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων θα πρέπει να ενισχυθούν με το χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα ενώ η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.Η καταβολή του εφάπαξ επιδόματος αναμένεται να γίνει πριν από τις γιορτές και οι προυποθέσεις καθώς και οι δικαιούχοι θα ανακοινωθούν έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Πηγή www.inevros.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus